Conform sursei citate anterior, ținând cont de cei grav răniți, morți și dispăruți, este posibil ca doar Brigăzile 155 și 40 de să fi pierdut mai mult de 2.100 de oameni în apropiere de Vuhledar. Pierderile Rusiei nu s-ar limita doar la aceste brigăzi, a mai susținut aceeași sursă.

Luptele pentru Vuhledar au provocat pierderi și în rândul batalionului „Alga” – minimum 27 de militari au fost uciși, peste 60 au fost răniți și mai mult de 12 sunt dați dispăruți.

Numărul soldaților uciși „ar putea fi de două ori mai mare”

Astfel, pe baza informațiile disponibile, sursa a precizat că Brigada 155 a pierdut minimum 211 de persoane și 42 sunt date dispărute, în vreme ce din Brigada 40 au murit 72 de soldați și ofițeri. De asemenea, 19 ofițeri au fost identificați printre morți, inclusiv Tsiren Lubsanov, comandatul unuia dintre batalioane.

„Cifrele noastre privind numărul victimelor pentru Brigăzile 155 și 40 includ numai militarii ale căror decese au fost raportate și al căror serviciu l-am putut confirma. Numărul real al soldaților din Brigada 40 uciși în asaltul asupra Vuhledar ar putea fi de două ori mai mare – aproximativ 570 de persoane… Luând în considerare persoanele dispărute, dintre care este probabil ca majoritatea să fi murit, numărul real al soldaților uciși în asaltul asupra Vuhledar ar putea crește la 700”, a precizat publicația.

Aceeași sursă a precizat că nu poate fi stabilit cu exactitate numărul soldaților răniți. Totuși, numărul militarilor scoși din luptă din pricina rănilor poate ajunge la circa 1.400, iar pierderile totale la 2.100.

Amintim faptul că Ucraina a confirmat în cursul zilei de miercuri, 2 octombrie, retragerea din Vuhledar.

Urmărește-ne pe Google News