În această dimineață, localnicii au postat fotografii și videoclipuri pe rețelele de socializare, în care se vede clădirea fostei administrații regionale din Herson. Steagul Rusiei a dispărut de pe acoperiș. Autoritățile locale nu au comentat încă acest lucru.

„Cel mai probabil, unitățile noastre, trupele noastre vor merge în partea de pe malul stâng al regiunii Herson. Acei oameni care nu au avut timp să se mute din Herson ar trebui să plece cât mai repede posibil”, a declarat Stremousov la emisiunea Soloviev Live .

Corespondentul special al Komsomolskaya Pravda, Alexander Kots, care se află acum la Herson, a confirmat că steagurile au dispărut din clădirea administrației și de pe cea a Academiei Maritime Ușakov. În același timp, el a remarcat că tricolorul rusesc e arborat pe alte clădiri administrative și instituții de învățământ. De asemenea, steagul Rusiei e și pe clădirea comitetului executiv al orașului, unde se află acum primăria.

În același timp, Kirill Stremousov a postat un videoclip pe canalul său de Telegram cu străzile aglomerate ale orașului. El a cerut din nou oamenilor să se evacueze: „Cu toate momentele care vor apărea și deciziile dificile, salvați-vă viețile”. El nu a vorbit despre steaguri în videoclipul său, nici despre retragerea trupelor.

Pe 18 octombrie, autoritățile din regiunea Herson au anunțat evacuarea populației din oraș pe malul stâng al Niprului. Această decizie a fost luată din cauza posibilei ofensive a forțelor armate ale Ucrainei. De asemenea, a fost închisă trecerea pe malul drept pentru civili.

Ulterior, zona de evacuare a fost extinsă la 15 km adâncime pe malul stâng. Până la 28 octombrie, administrația regională a anunțat că a finalizat evacuarea populației din zona de bombardare. La acel moment, autoritățile raportau 70.000 de evacuați. Ieri, 2 noiembrie, administrația regiunii Herson a decis oprirea temporară a traficului peste Nipru.

Urmărește-ne pe Google News