„Se pare că unul dintre motivele pentru care ei nu vor să elibereze femei pe care le ţin ostatice şi pentru care această pauză s-a spulberat este acela că ei nu vor ca aceste femei să povestească ce li s-a întâmplat în timpul captivităţii”, a spus Miller.

Oficialul SUA a adăugat că Washingtonul nu are „niciun motiv să pună la îndoială” informaţii referitoare la violenţelor sexuale atribuite Hamas.

„Cred că sunt foarte puţine lucruri de care Hamas nu ar fi capabil în ceea ce priveşte tratamentul civililor şi mai ales tratamentul femeilor”, a mai spus Matthew Miller.

Israelul a anunțat că poliția investighează posibile violențe sexuale comise de Hamas pe 7 octombrie. O polițistă a afirmat recent în Parlamentul israelian că anchetatorii au strâns „peste 1.500 de mărturii şocante şi tulburătoare”.

Aceste acuzații au fost respinse de Hamas, care le-a catalogat drept „minciuni”.

În atacul lansat pe 7 octombrie pe teritoriul israelian, Hamas a răpit 240 de persoane, dintre care 137 sunt încă în captivitate, conform datelor armatei israeliene.

Eliberările de ostatici au avut loc în cadrul armistițiului temporar convenit de Israel și Hamas la finalul lunii noiembrie, care a fost menținut aproape o săptămână. Israelul a anunțat pe 1 decembrie că reia ofensiva militară din Fâșia Gaza pentru că Hamas nu a eliberat toate ostaticele.

Armata israeliană a început ofensiva în enclavă ca răspuns la atacul Hamas din 7 octombrie, soldat cu 1.200 de morți. Peste 15.800 de oameni au murit în urma atacurilor asupra Fâșiei Gaza, potrivit Ministerului Sănătății controlat de Hamas.

Foto: Profimedia

 
 

Urmărește-ne pe Google News