Uneori, este nevoie de luni de zile pentru obtinerea exacta a nuantelor potrivite, mai ales in cazul portretelor de cativa metri inaltime si latime.
„Ani de zile, am sculptat in piatra, bronz si otel. In 1998, am fost solicitat sa realizez o lucrare care sa fie bizara, pentru un festival de ciudatenii, care are loc anual la Wellington”, povesteste Maurice Bennett. „Am expus atunci un munte de obiecte arse aproape in intregime si mi-am intitulat lucrarea „Dorinta arzatoare”; s-a bucurat atunci de mare succes printre vizitatori. Am folosit flacara asa cum pictorul utilizeaza pensula. La vremea respectiva, tot gandindu-ma la lucruri mistuite de flacari, mi-a venit ideea sa folosesc si feliile de paine, fascinat fiind de nuantele in care se prajesc”, adauga Bennett.
Pentru portretele din paine artistul are nevoie de mii de felii si munceste, uneori, luni de zile pentru a obtine nuantele dorite. Lucrarile sunt expuse in aer liber, la inaltime, ca sa poata fi mai bine vazute.
„Materia prima o obtin din donatii de la diverse fabrici de paine. S-a intamplat sa vina la mine persoane care sa-mi ofere o paine sau doua, rugandu-ma sa le fac portretul. Am refuzat insa. Prefer sa realizez lucrari mari, de cativa metri lungime si latime, pentru ca se observa astfel mai bine trasaturile faciale”, spune artistul. „Daca, la inceput, ma indoiam ca va fi cineva interesat de astfel de opere, acum am atat de multe comenzi, din toate colturile lumii, incat am fost nevoit sa-mi angajez ajutoare pentru ca nu mai reusesc sa termin lucrarile la timpul prevazut in contracte”, sustine Bennett.