Indiferent de motivele care te determină să faci asta, cererea unei măriri de salariu devine si mai greu de realizat pe timp de criză. Cel mai important este să îi poţi demonstra şefului tău că meriţi mai mult, dar în acelaşi timp trebuie să ai grijă la următoarele aspecte, conform incont.ro.
1. Trebuie să ştii foarte bine ce rol şi ce merite ai în companie, iar apou să iei în calcul rezultatele obţinute în folosul activităţii desfăşurate de organizaţie. Dacă eşti bine pregătit, angajatorul poate lua în considerare să te recompenseze printr-o mărire de salariu.
2. Identifică şi rezolvă problemele de la locul tău de muncă, pentru că asta te poate pune pe lista măririlor de salariu.
3. Trebuie să alegi momentul potrivit când ceri mai mulţi bani, dar trebuie să ai şi o abordare profesională, susţinută de argumentări pe măsură.
4. Este important să ai un plan de rezervă în cazul unui refuz şi să iei în considerare alternativele unei recompense financiare, de tipul unor tichete de cumpărături sau prime de vacanţă.
5. Dacă niciuna dintre cererile tale nu este luată în considerare, informează-ţi angajatorul că vei reveni după o anumită perioadă de timp, deoarece consideri că meriţi o recompensă pentru munca depusă.
Citeşte şi: SALARIUL MEDIU a SCĂZUT cu 135 de LEI în ianuarie! Vezi cele mai afectate domenii!
Fiscul blochează contul, apoi te somează