Înainte de a fi publicat, fiecare articol științific a fost revizuit de copii cu ajutorul unor îndrumători, astfel încât să fie pe înțelesul lor și cât mai distractiv și atrăgător, scrie Școala 9. Prin aceste articole se dorește atragerea tinerilor, de la o vârstă fragedă, către lumea științifică. 

De asemenea, rolul acestor articole este de a-i face pe cei mici să înțeleagă cât de importantă este știința și cum poate fi aplicată pentru a găsi soluții la provocările lumii de astăzi.

Această colecție urmărește să le ofere tinerilor acces la materiale care explică rolul științei în abordarea provocărilor globale de astăzi și îi va conecta cu unii dintre cei mai importanți cercetători de astăzi. 

„Sunt foarte interesat de știință și este fascinant să revizuiesc articole de la oameni de știință adevărați, care știu atât de multe din domeniile lor de specialitate! O parte din articole explică copiilor bolile periculoase și cred că astfel de informații sunt foarte importante”, a explicat un copil de 13 ani, din Elveția, care a lucrat la revizuirea articolelor scrise de oamenii de știință nominalizați cu premiul Nobel, citat de Școala 9.

„Copiii se nasc curioși”

Unul dintre scriitori este May-Britt Moser, psihologă și cercetătoare norvegiană, laureată a premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină, în 2014. „Copiii se nasc curioși, au mereu de pus întrebări și o lumină în ochi. Ca și cercetător, mă simt privilegiată să pot pune întrebări pe care le consider importante. Sper ca articolele din această colecție să le trezească copiilor curiozitatea și pasiunea pentru știință – ce cadou ar fi acesta pentru omenire!”, a spus May-Britt Moser.

Aaron Ciechanover, câștigătorul premiului Nobel pentru Chimie în 2004, spune că nu premiile și recunoașterea ar trebui să fie țintele principale, ci interesul pentru „realizări care inovează, ne extind cunoștințele despre lume și aduc omenirii beneficii”. „Cititul despre domeniul științei a fost hobby-ul meu de mic și, fără îndoială, sămânța curiozității mele în a face descoperiri științifice”, a adăugat Aaron Ciechanover.

Câteva dintre articolele scrise sunt: 

Mai multe despre colecția Nobel pentru copii, pe Școala 9

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News