Cărăuşii români au fost capturaţi, la sfârşitul anului trecut, de poliţiştii de frontieră antidrog de la Direcţia de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere în urma unei acţiuni spectaculoase, după săptămâni la rând de filaj, în care ofiţerii au stat, ca nişte umbre, pe urmele lor. În declaraţiile date în faţa anchetatorilor, tinerii care transportau în propriul corp “moartea albă” şi-au aşternut poveştile. “Antrenamentele erau dure, ne puneau să înghiţim, fără să mestecăm, cârnăciori de bere sau boabe de struguri. Uneori, din cauză că mâncam prea mult, vomitam. Stăteau la toaletă lângă noi când ne făceam nevoile, ca să vadă că îi scoatem întregi. Ziceau că nu riscă ei aşa, de dragul nostru, că trebuie să fim pregătiţi, să nu le stricăm afacerile”, povesteşte Paul.

Putea oricând să moară din cauza drogurilor

Ambalată în degetele de la mănuşi chirurgicale sau chiar în prezervative, cocaina transportată cu avionul le aducea românilor, la fiecare transport, aproximativ 5.000 de euro. Asta însemna că fiecare “curier” avea în stomac un kilogram de drog. Mai grav e că, în orice moment, îşi continuă istorisirea Paul, tinerii puteau muri.

“Dacă unul dintre săculeţi se spărgea, crăpam pe loc. Nu mai aveam nici o şansă. Traficanţii chiar făceau glume pe seama noastră. Ne mai numeau «mesagerii morţii» şi râdeau în hohote”, îşi aminteşte cărăuşul român, care a fost prins pe Aeroportul “Orly” din Paris de judiciariştii francezi, în urma informaţiilor date de poliţiştii de frontieră antidrog români.

Substanţa provoacă depresii şi halucinaţii

Cocaina este un drog puternic şi afectează direct sistemul nervos. Se găseşte sub formă de pudră albă, iar principalele efecte pe care le are sunt: euforie, excitare, dorinţa de comunicare verbală crescută, creşterea încrederii în forţa fizică şi intelectuală, creşterea ritmului cardiac şi a pulsului, scăderea apetitului şi amorţirea nasului şi gâtului. Apoi apar epuizarea totală, depresia, tristeţea, frica, neliniştea, halucinaţiile vizuale şi auditive, iar decesul poate surveni prin stop cardio-respirator.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News