Iată cum se procedează:
Pasul 1. Se pun cartofii la fiert, în coajă, cu puţină sare, apoi se lasă să se răcească şi se curăţă.
Pasul 2. Se dau pe răzătoare, se adaugă oul, uleiul şi sarea, apoi se amestecă bine.
Pasul 3. Se pune treptat făina şi se frământă până se încorporează, apoi se întinde o foaie.
Pasul 4. Se taie cerculeţe cu ajutorul unui pahar şi în fiecare din ele se înveleşte o jumătate de prună.
Pasul 5. Se prăjeşte pesmetul, în două linguri de ulei, apoi se adaugă zahărul.
Pasul 6. Găluştele se pun la fiert circa 10 minute în apă clocotită, iar când se ridică la suprafaţa apei se scot şi se trec prin pesmetul cu zahăr.

Îți recomandăm și această rețetă de galuste cu prune

 
 

Urmărește-ne pe Google News