Libertatea vă prezintă azi alte lucrări realizate de Municipalitate ce vor mai fi inaugurate în 2011, dar şi ce şantiere sunt programate să demareze în această perioadă.

Pasajul Basarab va fi gata în martie

Construcţia la care au pus umărul foştii primari Traian Băsescu şi Adriean Videanu, dar şi actualul edil, Sorin Oprescu, se apropie de final. Potrivit lui Oprescu, inaugurarea va avea loc în martie anul acesta.

Pasajul suprateran Basarab are o lungime de 1,9 kilometri, o lăţime maximă de 44,5 metri în zona staţiei de deasupra Gării Basarab şi o lăţime de 25,5 metri pe restul pasajului. Potrivit reprezentanţilor primăriei, podul va prelua în jur de 5.000 de vehicule pe oră. Valoarea proiectului: peste 200 de milioane de euro.

Şase benzi pe cel mai nou bulevard, Uranus

Diametrala Buzeşti – Berzei – Uranus va avea circa 12 kilometri, trei benzi pe sens şi în anumite zone vor exista linii de tramvai pe mijloc. Planul prevede ca această arteră să treacă pe sub dealul Parlamentului. Primul tronson ar urma să fie gata la sfârşitul acestui an, iar tot proiectul – anul viitor.

Stadionul Naţional va avea 50.000 de locuri

Stadionul Naţional Lia Manoliu este la un pas de finalizare. Urmează montarea acoperişului, iar la începutul lunii august va fi gata. Construcţia va fi inaugurată înaintea meciului România – Argentina. Stadionul va avea 50.000 de locuri, dar şi magazine şi cafenele.

Valoarea proiectului este de 150 de milioane de euro. Peste o lună începe şi construcţia parcării de 1.300 de locuri care va avea terenuri de sport pe acoperiş.

Trupa U2 va cânta aici?

Reprezentanţii Primăriei Capitalei sunt în discuţii cu Trupa U2, care ar urma să concerteze pe stadion în septembrie.

Iată ce lucrări încep anul acesta în Bucureşti!

Primăria Capitalei a programat mai multe lucrări care vor începe anul acesta.

  • Una din cele mai importante lucrări de infrastructură care vor începe în perioada următoare este cea din Piaţa Charles de Gaulle. Aici se vor face nu doar un pasaj subteran, ci şi o parcare cu 603 locuri.

  • Pasajul subteran Sudului, care va porni din Calea Văcăreşti şi va ieşi la intersecţia cu str. Niţu Vasile.
  • Şi pe şos. Mihai Bravu, peste Splaiul Unirii, se va construi în câteva luni un pasaj suprateran, cu câte două benzi pe sens. Proiectul, spun autorităţile, va fi finalizat în doi ani.
  • Construcţia unui pasaj peste şos. Colentina ar urma să înceapă anul acesta şi să fie finalizată peste doi ani.
  • Şi construcţia podului peste calea ferată Bucureşti – Constanţa, de la Doamna Ghica, o lucrare începută acum patru ani, va fi reluată. Acesta ar urma să lege Colentina de Piaţa Delfinului şi Bd. Chişinău.
  • Primăria Capitalei începe lucrările la parcarea supraterană de la Băneasa. Va avea cinci niveluri, adică un total de 400 de locuri. Cu această ocazie, şi linia tramvaiului 5 va fi modernizată, acţiune care a demarat deja.

Urmărește-ne pe Google News