Toti intram ‘in vrie’ cand se apropie 1 Mai. Intrebarea care nu ne da pace e in fiecare an ‘Unde mergem?’. Libertatea a adunat la un loc date despre cele mai populare destinatii pentru 1 mai.
Au fost stranse algele
si scoicile de pe plaja
Nisipul a fost curatat
si renivelat
Vreme frumoasa la final de aprilie
Meteorologii afirma ca ten-dinta finalului de luna este de vreme frumoasa. Ei estimeaza ca temperaturile in timpul zilei se vor situa intre 14 si 25 de grade Celsius, dar noaptea ar putea scadea chiar pana la 5 grade. Drept pentru care, cei care pleaca la mare sunt sfatuiti sa-si ia in bagaje si cateva haine mai groase.
Focuri de tabara si plimbari cu ATV-ul
Daca oferta pentru Litoral nu ofera ceva deosebit, o vacanta la tara de 1 Mai s-ar putea transforma intr-un concediu de neuitat. Plimbari cu caruta prin zona, focuri de tabara, deplasari cu ATV-ul, expeditii in zona si mountain-bike, iar oferta porneste de la 30 de lei, urcand doar pana la 150 de lei. Ofertele pot fi consultate pe www.vacantelatara.ro. ‘Este o perioada foarte frumoasa. Pomii au inflorit, vremea se incalzeste. Noi ii asteptam pe turisti cu mancaruri traditionale, in peisajul din vecinatatea Brasovului’, ne-a spus Mioara Stoian, presedinta Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural Brasov.
241 de lei pentru trei zile la Poiana Brasov
La Calimanesti-Caciulata, preturile incep de la 171 de lei de persoana la hotel de doua stele, pentru trei nopti de cazare cu demipensiune, in timp ce tariful pentru un pachet de trei nopti cu mic dejun la Hotelul Alpin de patru stele din Poiana Brasov ajunge la 241 lei de persoana. Peisajul din zona barajului Vidraru poate fi contemplat la cabana Valea cu Pesti, de doua stele contra unor sume care oscileaza intre 315 lei si 460 de lei de persoana pentru trei sau patru nopti cu pensiune completa.
Vecinii de la Sud au servicii exotice la preturi reduse
Hotelierii bulgari au implementat aproape tuturor hotelurilor de la Marea Neagra centre SPA. Tratamentele sunt cunoscute in toata lumea drept exclusiviste si scumpe. Bulgarii au gasit insa formula perfecta pentru a face serviciile SPA disponibile oricarui tip de buzunar. Au adus specialisti din Taiwan, i-au mutat pe perioada sezonului in Bulgaria si s-au prezentat de 1 Mai cu un produs nou-nout pentru aceasta zona a Europei. Astfel, la Hotelul Ifa Mare, de patru stele, din Nessebar, preturile oscileaza intre 88 si 144 de euro pentru pachete de trei, patru sau cinci nopti cu servicii All inclusive. Adica trei mese pe zi cu meniuri multiple si bufet suedez. In pachet mai sunt incluse diverse activitati sportive.
La Hotelul Imperial, de cinci stele, preturile pornesc de la 122 de euro si ajung la 278 de euro. Preturi cu adevarat modeste sunt la Hotelul Astera, de 4 stele, osciland intre 23 si 36 de euro, pentru un pachet care include demipensiune si acces la piscina, sala de fitness sau parcare. Detalii puteti gasi la www.balkanair.ro.
O zi de hotel costa intre 80 si 738 lei
Pe Litoralul romanesc autoritatile se spetesc sa cosmetizeze plajele si intregul aspect al statiunilor. In Mamaia au fost replantati celebrii palmieri. In Mangalia si in restul statiunilor, plajele au fost ‘pieptanate’ si arata ca si cand te-ar invita sa te intinzi la soare. Capacitatea de cazare ramane redusa, intrucat patronii de pe Litoral prefera sa isi deschida portile ceva mai tarziu, in lunile in care au profit cat de cat asigurat. Totusi inceputul de sezon debuteaza cu statiuni care arata ca un bibelou, dar cu putine locuri de cazare, in timp ce vecinii bulgari au un procent de ocupare de 80%. Pachetele pentru inceput de vara au fost concepute pe perioade intre trei si cinci nopti de cazare. Dragos Raducan, se-cretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, sustine ca preturile incep de la 80 de lei la hotel de doua stele si se opresc la 738 de lei la patru stele. In serviciile oferite in pachetul de baza intra micul dejun, iar pentru suma maxima, cina plus un masaj.
Ce este SPA?
SPA inseamna un tratament spiritual, psihic si mai putin fizic. Se aplica diverse tehnici de masaj, bai sau impachetari cu namol, sau chiar vin, in unele cazuri sau diverse regimuri alimentare. Totul intr-un decor amenajat in stil feng shui, intr-o armonie perfect menita sa-l relaxeze pe ‘pacient’.