S-au scurs aproape trei luni de la acel ajun insangerat al marii Sarbatori a Invierii Domnului, zi in care micuta Florentina Parvu, de numai trei anisori, din satul Progresu, Calarasi, pierea intr-o hazna, in chinuri groaznice, rapusa de mana unui asasin, care nu implinise 11 ani.

Criminalul, Ionut Valentin Mincu, a ajuns in Centrul de Primire in Regim de Urgenta ‘Sf. Maria, din Calarasi, de unde, chiar daca avea ceea ce nu a visat vreodata, a ‘evadat, chipurile, de dorul parintilor.

De cum a aterizat in asezamant, micul asasin – care pana atunci vietuise in mizerie, intr-o coliba a ororilor aruncata la periferia societatii – a trecut pragul unei alte lumi, una ireala pentru el, despre care, cu siguranta, nici nu stia ca exista. Aici a descoperit camere curate, varuite in culori vesele, televizoare, paturi cu asternuturi, locuri de joaca pline de verdeata, cu tobogane, leagane si terenuri de sport, chiar si furculita si cutitul si, poate cel mai important, oameni pregatiti sa ii asculte oribila poveste, in urma careia s-a plasat in randul celor mai sangerosi asasini. Insa, surpriza! Pustiul a refuzat sa devina un personaj al acestui colt de rai si a evadat! Timp de o ora, personalul caminului l-a cautat peste tot, in fiecare coltisor al institutiei, iar politia a ‘periat fiecare straduta din oras in cautarea ucigasului Florentinei. Pana la urma, micul asasin a fost reperat intr-o statie, unde astepta o masina. ‘Mi-e dor de ai mei, atat le-a zis Ionut, aflat cu un picior pe scara autobuzului, oamenilor legii care l-au adus in caminul care ii va fi, pentru cine stie cata vreme, casa de imprumut in care tatal, mama si fratii sai l-au uitat complet. L-au abandonat…

A injunghiat-o si a inecat-o in WC

In ziua de 26 aprilie, Ionut Valentin Mincu, de 11 ani, a luat-o pe micuta Florentina Parvan, de numai trei ani, din fata portii casei sale din satul Progresu, jud. Calarasi, unde se juca. A dus-o in curtea unei scoli din zona, a batut-o, a muscat-o de brate si a injunghiat-o de mai multe ori in burta. Apoi, pustiul criminal a aruncat trupul bietei copile in haznaua scolii unde aceasta a murit in chinuri groaznice, inecata in fecale.

Fratii Magearu vor fi despartiti

In Centrul de Primire in Regim de Urgenta ‘Sf. Maria, din Calarasi, sunt, in afara de Ionut Valentin Mincu, alti doi asasini: fratii Ionut si Florin Magearu, de 12 si, respectiv, 13 ani, care au ucis o batrana pentru un blid cu mancare si cativa banuti. Cel mai probabil, Ionut va ajunge, pentru un an, intr-un centru de reeducare din Dambovita, iar fratele sau mai mare, intr-o inchisoare pentru minori din Arad, unde isi va petrece urmatorii doi ani din viata. ‘E o masura speciala care nu incalca nici o lege. Mai bine sa stea separati pentru ca asa se indeamna numai la  nenorociri. Este doar o chestiune de timp pana vor fi despartiti ‘, spun surse judiciare.

„A fugit pentru ca era invatat sa traiasca pe strada”

‘La noi nu e inchisoare, nu sunt gardieni si gratii la ferestre, iar usile nu sunt inchise cu zavoare. E un centru de primire pentru copiii amarati, abuzati, pentru copiii cu probleme, nu pentru cei care fac probleme. Totul e in regim deschis, e libertate. Mincu a fugit pentru ca era invatat sa traiasca pe strada. Nu stiu daca voia sa faca rau cuiva sau doar sa se plimbe. Instanta va decide daca va fi mutat la un centru de reeducare, la o inchisoare pentru minori, unde lucrurile stau cu totul altfel, ne-a declarat Mihai Roibu, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si protectia Copilului Calarasi.

Urmărește-ne pe Google News