„Vânzările zilnice de poliţe facultative pentru locuinţe emise de Generali România s-au majorat de până la cinci ori în perioada imediat următoare evenimentelor din Turcia şi ulterior a celor din România, din judeţul Gorj”, a declarat Valentin Ciobanu, director Departament Asigurări Generale Retail şi IMM Generali România, pentru Agerpres.

Adina Ionuţiu, manager la Signal Iduna Asigurări, a transmis că vânzările de asigurări pentru locuinţe au crescut cu peste 40%. „Cu toate acestea, nu ne aşteptăm ca acest procent să se menţină tot anul, însă prognozăm o creştere de peste 20% în 2023 comparativ cu anul 2022′, a precizat ea.

De asemenea, reprezentanţii Omniasig Vienna Insurance Group au observat o creştere a asigurărilor de locuinţe după cutremurele din Gorj, mai ales în primele zile, însă spun că ritmul s-a temperat.

La rândul său, Bogdan Zamfirescu, membru al Directoratului Asirom, a declarat că piaţa românească este reactivă la evenimente majore. „Sunt reacţii de moment, generate de frică şi panică, care însă se diluează rapid, pe măsură ce zilele trec. În momentul în care s-a produs evenimentul din Gorj, în zilele următoare am înregistrat o creştere susţinută a volumului de poliţe facultative vândute, cu aproximativ 50% mai mare faţă de tendinţa normală a perioadei. Este interesant însă de văzut cât va dura acest impuls”, a menționat el.

O creştere a vânzărilor au constatat şi reprezentanţii companiei de asigurări Allianz-Ţiriac. „Numărul poliţelor emise de Allianz-Ţiriac a crescut cu 16% în ultimele trei săptămâni, perioadă care s-a suprapus cu seismul din Turcia şi Siria, dar şi cu cele de la nivel local”, au spus reprezentanţii companiei.

Două cutremure majore au lovit recent Oltenia. Primul a fost pe 13 februarie și a avut magnitudinea de 5,2, iar al doilea, pe 14 februarie, cu magnitudinea de 5,7. Cutremurul din 17 februarie, cu magnitudinea de 4,3, a reprezentat cea mai puternică replică de până acum a seismului de 5,7.

Pe 15 februarie, reprezentanții INFP au declarat că nu există vreo posibilitate științifică de a face o predicție privind apariția unui seism și că „suntem la cheremul naturii”.

Urmărește-ne pe Google News