El nu a mai răspuns la telefon, iar mama lui i-a localizat aparatul, aflând că nu era la spitalul din West Palm Beach, ci într-o parcare a unui hotel din apropiere. Cauza preliminară a decesului ar fi o supradoză. Polițiștii din Broward County au declarat pentru Reuters că decesul asistentului face obiectul unei anchete, arată publicația The Guardian.
Dependența sa de droguri a fost confirmată de părinți, care au spus că fiul lor avea probleme încă de la vârsta de 20 de ani și se afla într-un proces de recuperare. Întâlnirile cu grupul său de sprijin se țineau online, iar asistentul le-a spus că acestea nu erau atât de eficiente.
“Nu putea să se întâlnească cu sponsorul său, cu prietenii săi, nimeni nu voia să-l vadă în aceste condiții, pentru că lucra într-un spital, nu se apropia nimeni de el, nici măcar la distanță”, a spus mama lui, Carolyn.
Problemele emoționale cu care se confrunta reieșeau și din postările sale pe rețelele sociale, iar colegii și prietenii săi au confirmat că era foarte stresat și era îngrijorat că nu are o protecție eficientă împotriva coronavirusului.
“În spital avem o singură mască disponibilă într-o singură tură, rămânem și fără combinezoane de protecție. Avem viziere improvizate, care se rup”, scrisese asistentul medical pe rețelele sociale.
Tatăl asistentului, Ronald Coddington, își amintește că acesta i-a povestit că fix în momentul în care intuba un pacient, viziera i-a căzut de pe față, lăsându-l complet neprotejat.
“A simțit pur și simplu secrețiile împrăștiate pe față”, a spus tatăl lui William.
William a devenit asistent medical în 2018, iar când la spitalul în care lucra au ajuns primii pacienți cu coronavirus, s-a oferit voluntar să-i îngrijească. S-a gândit că este mai tânăr decât colegii săi, iar posibilitatea de a se îmbolnăvi va fi mai mică în cazul său.
Înmormânarea sa a fost transmisă miercuri în spațiul virtual și fost urmărită de zeci de prieteni. Unul din ei le-a declarat jurnaliștilor că nu crede că William a vrut să se sinucidă, ci decesul său s-a produs accidental, pentru că asistentul medical “nu voia decât să se elibereze de stres”.
Luna trecută, un medic de urgență, Lorna Breen, de la un spital din New York, s-a sinucis din cauza stresului masiv la care a fost supusă. Fusese chiar ea infectată cu coronavirus, dar se vindecase.