„SCJU Sibiu consideră că sursa informaţiilor apărute în mass-media este o asistentă medicală care a fost angajată în cadrul SCJU Sibiu la începutul anului 2021, pentru o perioadă de aproximativ o lună de zile. Menţionăm că angajarea acesteia a avut loc în perioada mandatului conducerii anterioare a SCJU Sibiu. (…) Persoana în discuţie a lucrat aproximativ o lună în serviciul ATI – modular. Nu există plângeri formulate de persoana în discuţie către asistenta şefă ATI, medicul şef ATI sau altă persoană din conducerea SCJU Sibiu”, a declarat Florin Neag pentru Agerpres.
Managerul spitalului susține că asistenta a avut mai multe abateri în timpul în care a lucrat la Spitalul din Sibiu.
„Persoana a avut abateri şi există un referat formulat în acest sens de către asistentul coordonator al modulului ATI-COVID unde asistenta respectivă îşi desfăşura activitatea. Abaterile reclamate sunt nerespectarea confidenţialităţii datelor medicale şi a datelor cu caracter personal, prin fotografierea pacienţilor, aparaturii şi a documentelor medicale, precum şi o atitudine necorespunzătoare faţă de colegi şi pacienţi. În urma referatului, urma procedura de iniţiere a cercetării disciplinare a angajatei. Aceasta nu a mai avut loc, întrucât relaţiile de muncă dintre aceasta şi spital au încetat, la iniţiativa angajatei”, a mai transmis Florin Neag.
Luni, 8 martie, un cadru medical care a lucrat în secția ATI dedicată pacienților COVID a Spitalului Clinic Județean Sibiu, a declarat pentru publicația sibiană Turnul Sfatului că bolnavii sunt sedați și legați de paturi.
În urma mărturisirilor, au fost deschise mai multe anchete la niveul spitalului, iar procurorii au deschis un dosar penal.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro