După ce Comisia de Control în domeniul sănătății „a primit plângeri legate de utilizarea OnlyFans de către angajați”, Consiliul vrea să interzică conturile pe plaftorma cu conținut pentru adulți.
Experții numesc e-mailul care avertizează angajații din cauza utilizării OnluFans drept „nerezonabil”, invocând criza costului vieții și lupta pentru creșterea salariilor
Conform Comisiei de Muncă din Australia, un angajator are dreptul de a supraveghea activitățile private ale angajaților în „circumstanțe excepționale”, dar „nu este suficient ca angajatorul să afirme pur și simplu că acest comportament îi va afecta reputația”.
Anna Boucher, profesor asociat de politici publice și politică comparată la Universitatea din Sydney și avocat în exercițiu, a spus că doar unor anumitor angajați, „persoane cu profiluri publice proeminente”, li s-ar putea îngrădi dreptul de a activa pe platformă.
„Dacă nu sunt o figură cu adevărat importantă în spital, nu înțeleg cu adevărat de ce contează OnlyFans”, a subliniat profesorul.
E-mailul consiliului invocă, între altele, că un pacient poate recunoaște o asistentă care activează pe OnlyFans, iar comportamentul acesteia „discreditează profesia”. De asemenea, situația ar putea da naștere unor abuzuri.
Majoritatea angajaților trebuie să obțină o aprobare de la angajator pentru câștiguri externe, contractele de muncă incluzând, de obicei, o condiție ca a doua sursă de venit să fie mai întâi verificată.
„Creșterea de salariu n-a venit, costul vieții a crescut”
Salariul pentru o asistentă medicală debutantă se limitează la 65.000 de dolari anual. Salariul mediu anual este puțin peste 80.000 de dolari. În ultimii doi ani, mii de asistente au făcut greve, cerând salarii mai mari.
Creșterea de salariu n-a venit, a crescut costul vieții, iar inflația este de aproape 8%. Poți înțelege de ce o asistentă ar vrea să facă ceva în timpul liber. Chiar ai dreptul să refuzi cuiva această oportunitate, dacă îl plătești doar 60.000 de dolari pe an?
Anna Boucher, profesor asociat de politici publice:
Michael Whaites, secretar general adjunct al Asociației Asistentelor și Moașelor din New South Wales, a spus că lucrătorii ar trebui să se familiarizeze cu codul de conduită profesional, dar nu pot fi opriți să activeze pe platforme social-media sau să aibă o a doua sursă de venit.
Oficialul a insistat că „este important să se rețină că nu există nicio scuză pentru hărțuirea sexuală, mai ales la locul de muncă. Pentru că cineva a ales să aibă cont OnlyFans, asta nu scuză abuzurile, nici ale managerilor sau angajatorilor, nici ale pacienților”.
OnlyFans este o platformă online cu abonament. Membrii plătesc pentru conținut oferit de o gamă largă de persoane, inclusiv chefi, fotografi ori celebrități, dar este cel mai bine cunoscută pentru conținutul explicit pentru adulți. Mii de australieni primesc bani pentru conținutul postat pe platformă.