„Bineînțeles că noi o să fim trase la răspundere. Stăm în saloanele pacienților COVID aproape în permanență. Sperăm din tot sufletul să nu se întâmple o tragedie. Noi suntem acolo și verificăm, dar nu e specialitatea noastră, nu avem studii în domeniu. Sincer, nu am observat pe tura mea să se facă aceste revizii, dar am înțeles că au fost și ieri, pe 25, să verifice. Instalația e nouă, n-ar trebui să se întâmple o tragedie”, a declarat Tatiana Barbu, asistentă la Spitalul Witting pentru Digi24.
O reacție a venit și din partea spitalului.
„Sunt făcute în permanență reviziile. Există contractul de mentenanță pe care îl avem cu o firmă specializată pentru instalația de gaze medicinale, avem pentru computer tomograf, pentru aparatură din Radiologie. Există mentenanțele pentru aceste aparaturi care au un nivel mare de folosință. Pentru reparațiile curente, în schimb, avem serviciul Tehnic. Este firesc.
Pe fiecare tură, în planul de intervenție care este afișat pe fiecare etaj, există un conducător al intervenției”, a declarat Cristian Banu, managerul unității medicale.
Măsura a fost luată de conducerea unității medicale după tragedia de la Neamț, în care 10 pacienți au murit, după ce secția ATI a fost cuprinsă de flăcări.
În noaptea incendiului, șapte pacienți au fost transportați la unități medicale din Iași pentru îngrijiri, însă doar unul dintre aceștia a mai rămas în viață.
„Toți au ajuns în stare gravă, iar din nefericire, am mai pierdut unul dintre ei astăzi. Mai avem un singur pacient în viață din cei veniți de la Neamț”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.
De asemenea rănit, doctorul Cătălin Denciu a suferit arsuri pe 75% din suprafața corpului în timp ce încerca să salveze pacienții cu COVID internați la ATI în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. El a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, Belgia.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro