Începând cu ianuarie 2014, restricţiile de muncă aplicabile cetăţenilor UE din România şi Bulgaria, care încă mai există în 10 state membre ale UE, vor fi în cele din urmă ridicate, iar cetăţenii din cele două ţări se vor putea bucura pe deplin de dreptul lor la libera circulaţie.
În acest context, eurodeputatul PSD Ioan Enciu atrage atenţia oficialililor Uniunii Europene, UE, că la aceasta oră în UE, sunt peste 2 milioane de locuri de muncă libere, dar necorelarea dintre cerere şi ofertă le face să rămână încă vacante.
„Studiile recente au arătat că odată cu această extindere nu au apărut modificări dramatice privind fluxurile de migranţi în Europa şi nici nu sunt prevăzute să apară. Aceleaşi  studiile arată de asemenea că lucrătorii migranţi din UE sunt contribuitori  la bugetul public, şi că ei contribuie la crearea mai multor locuri de muncă în ţările gazdă. În pofida crizei actuale, UE se confruntă cu 2 milioane de locuri de muncă neocupate. Acest lucru arată că trebuie să luptăm pentru a asigura o mai bună corelare între cerere şi ofertă pe piaţa muncii în Europa. Libera circulaţie reprezintă un factor – cheie în abordarea acestei situaţii” a subliniat Ioan Enciu.

Urmărește-ne pe Google News