Să nu sari peste micul dejun, dar ai grijă ce mănânci, pentru că un aport redus de substanţe nutritive la micul dejun îţi va provoca foamea mult mai devreme şi te va predispune la supraalimentare. Pentru un mic dejun bun trebuie adăugată o sursă de proteine şi pâine sau cereale cu indice glicemic scăzut. Adaugă un ou, brânză sau o porţie de fasole fiartă la pâinea prăjită sau pudră proteică în lapte pentru a creşte conţinutul de proteine de micul dejun.
Mănâncâ multe legume la prânz. Salatele şi legumele sunt pline de apă şi fibre dietetice, care te ajută în dietele de slăbit şi te menţin sătul pentru un timp îndelungat.
Nu bea prea multă cafea. Consumată într-un moment nepotrivit, cu prea mult zahăr şi lapte, cafeaua adaugă extra calorii. Consumă două cafele cu lapte pe zi, iar dacă mai simţi nevoia, bea ceai verde sau cafea neagră simplă.
Nu lua cina prea târziu pentru că, pe timpul nopţii, organismul ar trebui să aibă o perioadă fără hrană de 10-12 de ore pentru reglarea greutăţii şi controlul apetitului. Soluţia este să mănânci mai mult la prânz, iar seara să consumi doar supe şi salată.
Conform gq.ro, nu mânca prea repede, pentru că astfel consumi mai multă mâncare. Stai în jur de 20-30 de minute pentru a lua masa, pentru că se pot mânca cu până la 500 de calorii mai puţin, doar dacă nu te grăbeşti atunci când iei masa.
Citeşte şi: Oana Radu, „ADELE DE ROMÂNIA”, dezvăluie DIETA prin care A SLĂBIT 50 kg în 6 luni
Dietă: Ce alimente te îngraşă dacă le mănânci seara?