Îşi petrecea timpul în biblioteca-birou


Unul dintre locurile preferate ale lui Adrian Năstase este biroul său din locuinţă. În această încăpere ticsită de cărţi, dar şi de tablouri şi de alte obiecte de valoare, politicianul s-a şi împuşcat miercuri noaptea. La închisoare, deţinuţii nu au locuri speciale de meditaţie. În celula cu multe paturi, fiecare persoană trebuie să-i suporte pe colegii de detenţie.


La masă cu amicii

Masa în jurul căreia Năstase ia strâns în urmă cu nişte ani pe jurnalişti urma să fie înlocuită cu un scaun fără spătar, care are o muşama simplă pe el. Într-un spaţiu strâmt, umăr la umăr cu colegii de celulă, ar fi putut să vadă la televizor emisiunile preferate… de alţii.


Tablourile, înlocuite de faianţă albă

Pereţii holurilor locuinţei sunt pline de tablouri scumpe. Coridoarele de la închisoare sunt însă tapetate cu… faianţă. Nici măcar colorată nu este, dar deţinuţii oricum nu au timp să o admire pentru că pe holuri sunt… doar în trecere spre celule.


Tablourile sunt acasă, în celulă – doar un poster

Iubitor de artă, Adrian Năstase ar fi trebuit să se obişnuiască să privească şi altceva pe un perete: postere cu fete dezbrăcate, bileţe de amor şi poze de familie, nu toate reuşite ca picturile sale scumpe.

fotografii: EVZ, Libertatea

Urmărește-ne pe Google News