Guvernul a aprobat în ședința de joia trecută noile măsuri de relaxare, valabile de astăzi, 1 iulie.

Conform Hotărârii de Guvern, măsurile vizează creșterea numărului de persoane permise la evenimente sportive, nunți (în interior și exterior), concerte și festivaluri, dar și alte evenimente artistice.

Nunțile și botezurile pot fi organizate, de azi, în două variante:
– cu maximum 100 de persoane la interior și 150 de persoane la exterior, dacă în localitate sau județ incidența este mai mică de 3 la mia de locuitori.
– cu maximum 300 de persoane, dacă e asigurată o suprafață de minimum 2 metri pătrați de persoană. În acest caz, participarea este posibilă doar pentru cei vaccinați, cei cu test negativ sau care au avut anterior boala. Se menține prevederea privind incidența de 3 la mie în județ/localitate.

Organizarea de competiții sportive se va face cu participarea spectatorilor până la 50% din spațiul stadioanelor și sălilor de concurs.

La concerte și festivaluri pot participa până la 2.500 de persoane, cu obligativitatea purtării măștii și o suprafață minimă de 2 metri pătrați pentru fiecare persoană. Pot participa cei vaccinați, cei care au test negativ sau au trecut prin boala.

Organizatorii pot face spectacole cu mai mulți participanți doar dacă toți aceștia sunt vaccinați.

Barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri vor putea funcționa la 70% din capacitate, iar programul este între 5 și 2 dimineața.

De asemenea, Guvernul a eliminat restricțiile privind hotelierii, astfel că aceștia vor putea caza turiști la capacitatea maximă.

Iată lista tuturor măsurilor de relaxare, conform Hotărârii de Guvern:

Notă: Din hotărârea CNSU, Guvernul a eliminat articolul 2, iar articolul 1, alin. 4 a fost modificat, în sensul că a fost introdusă necesitatea asigurării unei suprafețe de minimum 1 mp pentru fiecare persoană.

Foto: Dumitru Angelescu

Urmărește-ne pe Google News