Povestea sa începe în momentul în care a fost luat de lângă familie de un grup de pirați galezi, copil fiind, și vândut ca sclav în Irlanda, acolo unde a trăit șase ani, înainte de a evada și de a se întoarce pe plaiurile natale.
După ce a intrat în Biserică, Sfântul Patrick s-a întors în Irlanda ca episcop în zona de nord și de vest a acestei țări. Conform lucrărilor religioase din secolul al VII-lea, Patrick era atunci deja considerat sfântul-patron al Irlandei, fără ca alte informații să fie disponibile despre viața ulterioară a episcopului.
Legenda povestește că Sfântul Patrick ar fi reușit să gonească toți șerpii de pe teritoriul Irlandei, deși dovezile științifice indică faptul că în această țară nu au existat la acea vreme șerpi. O altă interpretare poate fi cea legată de druizi, adică membrii al bisericii britanice din precreștinism, care aveau ca simbol un șarpe.
De asemenea, se spune că Sfântul Patrick i-a învățat pe irlandezi importanța conceptului creștin al Sfântei Treimi cu ajutorul trifoiului, motiv pentru care această plantă a devenit unul dintre simbolurile acestei sărbători.
Ziua Sfântului Patrick este acum sărbătorită în mai toate țările lumii, fiind prilej de bucurie și de distracție pentru toate popoarele.

Urmărește-ne pe Google News