Pe locul zece s-a clasat Deschutes Brewery’s The Abys, o bere brună imperială, originară din Oregon, SUA. Acest tip de bere este disponibil doar trei luni de zile pe an, din decembrie până în februarie, producătorul ei începând să funcţioneze îniţial ca bar, în 1988. Apoi, s-a reprofilat şi acum este unul dintre cei mai importanţi producători independenţi din SUA. Berea e una foarte densă, iar printre ingredientele folosite la producerea sa se regăsesc melasa şi lemnul dulce. Un secret al gustului special al acestei beri este faptul că este ţinută la fermentat în butoaie de stejar.
O poziţie mai jos în top a revenit mărcii Speedway Stout, produsă de americanii de AleSmith Brewing Company, din San Diego. Fabrica, deschisă în anul 1995, se mândreşte cu acest sortiment care are 12% alcool, berea fiind una neagră, cu o puternică aromă de cafea şi ciocolată neagră, dar şi de caramel, în funcţie de preferinţe.
Locul opt a fost ocupat de Passionfruit and Dragonfruit Berliner Weisse, o bere originară din Florida, SUA, cu un gust ciudat şi o culoare ciudată. Cei care au gustat-o spun că aroma de fructe exocite pe care o are această bere o fac unică în lume.
Pe cea de şaptea poziţie s-a clasat Pliny the Younger, o bere blondă produsă de o companie din California, SUA. Deoarece este foarte greu de produs, ea e disponibilă doar în luna februarie, stocul produs epuizându-se de multe ori în doar câteva zile. Despre acest sortiment se ştie că are în compoziţie de trei ori mai mult hamei decât o bere obişnuită, ceea ce îi oferă un gust deosebit.
O poziţie mai sus în top, pe 6, s-a clasat Bell’s Hopslam, tot o bere blondă, produsă tot în SUA, dar la Michigan. Ea conţine şase tipuri de hamei, iar printre ingredientele folosite la producerea sa regăsim grapefruit sau miere şi o considerabilă cantitate de malţ.
Pe locul cinci regăsim prime bere produsă în afara SUA. Trappistes 10, o marcă produsă de Brasserie Rochefort, în Belgia, este un produs de top, considerată printre cele mai bune două beri din această ţară. Este o bere neagră, produsă încă din 1595, iar ingrediente precum prune, stafide şi coacăze, folosite la producerea sa, îi dau arome unice în lume, după cum descriu cei care au consumat-o.
Locul patru i-a revenit berii Kentucky Breakfast Stout, o bere neagră produsă în SUA pe bază de ciocolată şi cafea. Până să fie consumată, berea este ţinută a fermentat aproape un an în butoaie speciale, de stejar, pentru a căpăta un gust puternic.
Ultima treaptă a podiumului, locul trei, a fost ocupat de Bourbon Country Stout, produsă în Chicago, SUA, din 1988. Berea este produsă la scară redusă, fiind foarte greu de găsit pe piaţă, sticlele fiind numerotate la ieşirea din procesul de producţie, pentru o evidenţă cât mai exactă. Este o bere brună, cu arome de cafea, vanilie sau ciocolată.
Locul secund în clasament a fost acordat unei beri de origini suedeze, Närke Kaggen Stormaktsporter, descrisă ca o veritabilă bere neagră. Este ţinută aproape 3 luni în butoaie de stejar, conţine o mare cantitate de miere, iar cei care au gustat+o spun că se apropie de perfecţiune.
Campioana „RateBeer Best 2012” a fost desemnată o bere din Europa, Westvleteren 12, produsă de Westvleteren Abdij St. Sixtus, din Belgia. Compania producătoare este vizitată anual de mii de turişti care vin special pentru a degusta această marcă de bere brună, pentru care ai nevoie de rezervare pentru a o putea degusta. Ea este produsă în cantităţi foarte mici, are o aromă de fructe amare, şi este considerată la nivel mondial, datorită reputaţiei, cea mai bună bere din lume de mulţi ani încoace, indiferent de rezultatul obţinut la această competiţie.