Drone cu rază lungă de acțiune ale Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) și ale forțelor de apărare au lovit, în noaptea de marți spre miercuri, patru aerodromuri din Rusia, mai exact la Borisoglebsk (regiunea Voronej), Kursk, Savasleika (regiunea Nijni Novgorod) și Voronej.

„A fost o noapte veselă”, a declarat o sursă citată de Ukrainska Pravda.

Atacul a fost efectuat de mai multe structuri de securitate și apărare ale Ucrainei: SBU, HUR (serviciul secret militar), forțele aeriene și forțele pentru operațiuni speciale.

Obiectivul acestui atac este de a sabota capacitatea Rusiei de a lansa atacuri cu bombe ghidate asupra Ucrainei.

„Așteptăm imagini din satelit cu bombardiere și depozite rusești distruse. SBU continuă să slăbească metodic componenta aviatică a mașinii militare ruse. Avioanele sunt cele care oferă în prezent inamicului un avantaj în aer, dar vom continua să tăiem aripile acestor «păsări»”, a subliniat aceeași sursă.

Mai multe explozii s-au produs miercuri în regiunea Nijni Novgorod, unde drone au fost reperate deasupra localităților Veletma și Savasleika. Presa locală relatează despre un atac cu zece drone. Un incendiu ar fi izbucnit în zona de depozitare a combustibilului. Un incendiu puternic ar fi izbucnit și la aerodromul din Borisoglebsk.

Pe de altă parte, forțele aeriene ucrainene revendică distrugerea unui bombardier Su-34 în urma atacului asupra aerodromului din Kursk.

Urmărește-ne pe Google News