AstraZeneca a anunțat că “recrutează 30.000 de adulți cu vârste de peste 18 ani din diverse grupuri geografice, rasiale și etnice, sănătoși sau cu diverse afecțiuni, inclusiv persoane infectate cu HIV și cele care prezintă un risc crescut de infecție cu virusul SARS-CoV-2”.

Participanții vor primi două doze de vaccin sau două doze de placebo, la patru săptămâni distanță una de cealaltă.

Cei 30.000 de voluntari sunt doar din SUA. În total, compania va testa vaccinul pe aproximativ 50.000 de oameni.

Deocamdată, testele realizate de AstraZeneca au început deja în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud și sunt programate să debuteze și în Japonia și Rusia.

Testarea din SUA este finanțată de guvernul federal american.

Vaccinul, cunoscut sub numele lui experimental AZD1222, combină o versiune inactivă a unui virus comun care infectează cimpanzeii și o proteină a virusului SARS-CoV-2, pentru a declanșa un răspuns al sistemului imunitar.

Vaccinul a fost creat de Universitatea Oxford înainte de a fi licențiat către AstraZeneca pentru testare și dezvoltare.

Trei miliarde de doze

AstraZeneca a anunțat că lucrează cu guvernele și cu alte organizații pentru a produce miliarde de doze și pentru a asigura un acces pe scară largă la vaccin, odată ce acesta va fi autorizat.

Compania a estimat că în urma acordurilor încheiate cu mai multe țări, numărul de doze produse ar putea fi de aproximativ 3 miliarde.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat luni companiile și autoritățile publice să nu se grăbească cu dezvoltarea și autorizarea vaccinului împotriva noului coronavirus.

Atât Rusia, cât și China au anunțat deja că vor începe producția vaccinului înainte de a finaliza ultima fază de testare.

În urma acestor anunțuri, oficialii americani au spus la rândul lor că dacă SUA adună suficiente date despre siguranța și eficiența unui vaccin ar putea să îl autorizeze înainte de a termina faza a 3-a de testare.

 
 

Urmărește-ne pe Google News