Astfel, circa 2.250 de participanți din Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia și Polonia vor fi recrutați pentru fazele II și III ale acestor studii clinice pe om. Vaccinul folosește aceeași tehnlogie cu „vector viral” (adenovirus) ca și serul care este administrat în prezent la nivel mondial.

„Testarea dozelor de rapel a vaccinurilor existente și a vaccinurilor împotriva noilor variante este importantă pentru a ne asigura că suntem cât mai bine pregătiți pentru a fi cu un pas în fața pandemiei de coronavirus, în cazul în care utilizarea lor se va dovedi necesară”, a declarat Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group.

Tulpina Delta este cea dominantă în Marea Britanie

La sfârșitul acestui an vor fi prezentate datele provizorii din aceste studii clinice. Autoritățile de reglementare vor evalua informațiile în cadrul unui proces rapid, pentru autorizarea serului.

Guvernul britanic a început în luna mai studii clinice asupra răspunsului imun generat de a treia doză de vaccin anti-Covid pentru o campanie de rapel în Regatul Unit. Studiile au fost prezentate ca primele de acest gen din lume. În acest moment, varianta Delta a coronavirusului (indiană) este cea dominantă în Marea Britanie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News