Potrivit polițiștilor care au ajuns la fața locului, un terorist înarmat s-a apropiat pe jos de șoseaua de mare viteză și a început să tragă într-o mașină de poliție, după ce ofițerii l-au chemat pentru un control de securitate.

Atacatorul a tras asupra unui polițist, pe care l-a rănit mortal, apoi asupra altor patru persoane înainte de a fi împușcat de un voluntar al serviciului de ambulanță Magen David Adom (echivalentul israelian al Crucii Roşii) care se afla la fața locului.

„Un terorist a apărut pe şosea în apropiere de Tel Aviv, lângă (oraşul) Yavne, şi a început să tragă asupra unei maşini de poliţie, apoi a mers mai departe şi a tras asupra altor maşini aflate în trecere şi a rănit patru persoane. Din fericire, (atacatorul) a fost neutralizat şi ucis de un cetăţean care se afla pe drum”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Mirit Ben Mayor. 

Potrivit Magen David Adom, civilul care a intervenit este un membru al său care nu era de serviciu în momentul atacului. 

„Conduceam și am văzut o persoană înarmată care stătea pe drum. La început am crezut că este un polițist, iar apoi a tras câteva focuri spre mine. M-am ferit și imediat după aceea am sărit din mașină, am scos arma și l-am împușcat”, a declarat voluntarul serviciului de ambulanță. 

Un martor ocular al atacului a declarat pentru Channel 12 că se afla la volanul mașinii sale în momentul în care l-a văzut pe atacator trăgând în toate direcțiile.

„Am început să fug. Nu am înțeles ce se întâmplă. Brusc, cineva a coborât dintr-o mașină și a tras în el”, a spus martorul.

Victima, un polițist în vârstă de 33 de ani

Victima atacului este sergent Adir Kadosh, în vârstă de 33 de ani. El a fost rănit grav în atac și a murit din cauza rănilor în drum spre spital, au declarat oficialii medicali și poliția.

Teroristul a fost identificat ca fiind Muhammad Dardouna, în vârstă de 28 de ani, care a intrat ilegal în Israel din Cisiordania.

Potrivit rapoartelor, Dardouna era originar din Jabaliya, în Fâșia Gaza, dar locuia în Cisiordania după ce s-a mutat acolo în urmă cu câțiva ani.

Nu au fost comunicate deocamdată detalii privind identitatea sau motivele atacatorului.

Incidentul survine la câteva zile după ce o persoană a fost ucisă şi cinci rănite, miercurea trecută, într-un atac cu armă albă în oraşul Hadera din centrul Israelului, atac calificat atunci de mişcarea palestiniană islamistă Hamas drept o „operaţiune eroică”. 

Anterior, un bărbat a deschis focul în stația centrală de autobuz din orașul Beer Șeba, într-un act terorist soldat cu moartea unei persoane și rănirea altor șapte.

Un alt atac a avut loc la 1 octombrie, într-un cartier din sudul orașului Tel Aviv, și s-a soldat cu șapte morți și 16 răniți. Hamas și-a asumat responsabilitatea acestui act terorist.

Urmărește-ne pe Google News