Canalul de Telegram Mash a notat că „persoane necunoscute au intrat în sediul central (al Wildberries – n.r.) și au început să tragă”. Sediul central al Wildberries este situat în centrul Moscovei, la 350 de metri de Kremlin.

„Atenție, știri” a publicat un videoclip cu presupusul început al conflictului. Înregistrarea arată cum mai mulți bărbați încearcă să intre în clădirea centrului de afaceri, iar agenții de pază nu îi lasă. La un moment dat, se aud împușcături. Schimbul de focuri a durat timp de trei minute, până la intervenția Gărzii Naționale.

Soțul a venit cu luptători de MMA și un campion de box la categoria grea

Ultimul bilanț furnizat de presa rusă este de doi morți – agenți de pază – și opt răniți, printre care doi polițiști.

Treizeci de participanți la schimbul de focuri au fost arestați, printre care luptătorii de arte marțiale mixte Abubakar Mestoev și Umar Chiciaev, precum și campionul rus de box la categoria grea Rașid Kodzev, care veniseră cu Vladislav Bakalciuk

Zeci de ofițeri de poliție au ajuns la fața locului.

Tatiana Bakalciuk a transmis, pe Telegram, că această situație a fost cauzată de „o încercare violentă nereușită de a prelua conducerea companiei”.

Pe lângă soțul ei, ea a dat vina pe Serghei Anufriev, unul dintre cofondatorii Wildberries, care a demisionat în iunie, și pe Vladimir Bakin, fost director financiar, plecat în iulie.

Tatiana Bakalciuk Foto: Hepta

„Declarația despre presupusele negocieri pentru care a venit grupul armat sună absurd, deoarece nimeni nu a fost de acord cu negocieri”, a adăugat ea.

Soțul ei a prezentat o versiune diferită a evenimentelor. El a venit venit la biroul de pe bulevardul Romanov din centrul Moscovei „pentru negocieri privind oprirea construcției de depozite”.

El și echipa sa „au fost atacați”. Cine a participat la atac nu este specificat. „Totul este în regulă cu mine, rezolvăm problema“, a scris Vladislav, tot pe Telegram.

De la începutul invaziei în Ucraina, Wildberries s-a confruntat cu greve prin care angajații au cerut îmbunătățirea condițiilor de remunerare și de muncă.

Retailerul online procesează aproximativ șapte milioane de comenzi pe zi, iar volumul comenzilor totale a ajuns la 1,5 miliarde, în 2022.

Compania, fondată în 2004, este condusă Tatiana Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia, mamă a șapte copii și fostă profesoară de engleză. Potrivit Forbes, ea are o avere de 8,8 miliarde de dolari.

În iulie, în încercarea a de a evita probleme și mai acute, Wildberries și operatorul de publicitate Russ au înregistrat un joint-venture, RBB LLC. Vladislav Bakalciuk, care deține 1% din Wildberries LLC, s-a opus fuziunii.

Însă partneriatul a fost aprobat de guvern, iar Maksim Oreșkin, adjunctul administrației prezidențiale, mâna dreaptă a liderului de la Kremlin, a fost numit curator al proiectului.

Forbes a publicat o scrisoare în care Vladimir Putin îl instruiește pe subordonatul său „să sprijine” asocierea.

Maksim Oreșkin, mâna dreaptă a lui Putin, și Tatiana Bakalciuk Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News