UPDATE 16.20: Medicul împușcat a decedat în urma rănilor, a anunțat poliția germană. „Medicul a decedat din păcate. Anchetatorii noştri sunt la faţa locului pentru a clarifica faptele”, se arată într-un mesaj publicat de Poliţie pe Twitter. Bărbatul care l-a ucis era un pacient, însă motivele pentru care el a recurs la acest gest nu sunt clare.
UPDATE 15.09: Poliția germană a declarat nu există nici un indiciu care să arate că atacul ar fi unul terorist. Spitalul a fost evacuat.
#BREAKING: no sign of terrorism in #berlinattack, reports @AFP, quoting police. #Steglitz #Berlin https://t.co/zOgQF7cCZW
— Sarah Kelly (@SarahKellyTV) 26 iulie 2016
Poliția germană a declarat că atacatorul a intrat în spitalul universitar Benjamin Franklin, specializat pe oncologie, din districtul Steglitz din Berlin, și a deschis focul asupra unui medic, care se află în stare gravă la terapie intensivă. Inițial, presa locală anunțase că doctorul ar fi fost ucis.
#Berlin: German police confirm patient shot at doctor in Berlin before shooting himself
— Kay Burley (@KayBurley) 26 iulie 2016
#BREAKING: Berlin police tell me #Steglitz doctor critically injured after shots fired in hospital. It does not appear he has been killed
— C. Chelsom-Pill (@charlottejourno) 26 iulie 2016
Potrivit ziarului german Bild, atacatorul s-a sinucis ulterior. Poliția nu a dat mai multe detalii și se află la locul atacului, iar cel care a tras, potrivit presei germane, este un pacient.
Acesta este al cincelea atac din Germania din ultimele opt zile, cel mai sângeros fiind cel din capitala bavareză Munchen, unde un tânăr germano-iranian a deschis focul într-un centru comercial și a ucis nouă persoane, înainte să se sinucidă.
18 iulie: Un solicitant de azil, în vârstă de 17 ani, înarmat cu un topor și cu un cuțit a atacat mai mulți pasageri, într-un tren regional, lângă Wuerzburg. Patru persoane au fost rănite de agresor, în timp ce alte 14 au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza șocului suferit. Atacatorul, care a fost identificat drept un solicitant de azil, a fost împușcat mortal de polițiști. În camera tânărului, care locuia la o familie, a fost găsit un steag al Statului Islamic, desenat de mână. De astfel, gruparea teroristă a revendicat atacul.
22 iulie: Un adolescent germano-iranian a deschis focul în centrul comercial Olympia Einkaufszentrum din Munchen şi a împuşcat mortal nouă persoane, printre care se numără opt adolescenţi. David Ali Sonboly a fost diagnosticat cu depresie şi a căutat informaţii despre atacuri armate, fiind fascinat de Anders Breivik
Citește și: Atac armat în Munchen. Atacatorul a plănuit totul de un an de zile. Părinții lui sunt încă în stare de șoc
[libgallery id=”1548875″]
24 iulie: Un refugiat sirian, în vârstă de 21 de ani, înarmat cu o macetă a ucis o femeie însărcinată și a rănit două persoane, în sud-vestul Germaniei, în orașul Reutlingen. Autoritățile au afirmat, însă, că acest atac nu ar fi unul terorist, ci este mai degrabă vorba despre o crimă pasională.
24 iulie: În aceeași zi, un solicitant de azil, tot sirian, s-a aruncat în aer la intrarea într-un bar din orășelul Ansbach. Acesta a murit în urma deflagrației, iar alte 12 persoane au fost rănite. Autoritățile au descoperit în rucsacul său materiale explozive și bucăți de metal care puteau ucide un număr mare de persoane. El s-a detonat în fața localului, după ce nu i s-a permis accesul în interior, din cauza faptului că nu avea bilet.
[libgallery id=”1550726″]