„Specialiştii lucrează pentru a restabili funcţionarea site-ului”, a precizat aceasta. Între timp, Zaharova şi-a început conferinţa de presă, în debutul căreia a spus că a fost vorba despre un atac cibernetic fără precedent.

Ea susține că instituția se confruntă în mod regulat cu atacuri similare, dar că acela de astăzi a fost „fără precedent ca amploare”.

Summitul BRICS, menit să afirme profilul global al Moscovei în pofida sancțiunilor occidentale, se desfășoară la Kazan, în Rusia, în perioada 22-24 octombrie.

În perioada scursă de la lansarea războiului contra Ucrainei în februarie 2022, Rusia a denunţat de mai multe ori atacuri cibernetice orchestrate de serviciile secrete ucrainene.

La începutul acestei luni, compania de radio și televiziune de stat din Rusia au fost afectate de un atac cibernetic de amploare. Acesta a afectat mai ales transmisiile online ale posturilor Rossia-1 și Rossia-24, dar și conexiunile interne.

Site-ul de știri Fontanka relatează de asemenea că utilizatorii nu mai au acces la emisiunile și transmisiile online ale canalelor de televiziune Rossia-1 și Rossia-24.

Potrivit canalului de Telegram „Govorit NeMoskva”, website-urile posturilor regionale ale companiei de radio și televiziune de stat din Rusia (VGTRK) se confruntă la rândul lor cu „probleme tehnice” apărând o eroare în momentul accesării.

Urmărește-ne pe Google News