„La 17 octombrie, serverul de poştă electronică a Parlamentului a fost supus unui atac cibernetic. Cauzele şi consecinţele incidentului cibernetic sunt investigate de instituţiile de stat responsabile. În prezent, se desfăşoară acţiuni pentru a asigura integritatea datelor şi pentru a contracara utilizarea abuzivă şi manipulatorie a informaţiilor compromise”, a informat serviciul de presă al Parlamentului, într-un comunicat.

De asemenea, în comunicat este precizat faptul că sunt înregistrate periodic atacuri cibernetice asupra reţelelor şi sistemelor informatice ale Parlamentului. Frecvenţa acestora a crescut în ultima perioadă.

„Catalogăm orice informaţie care ar putea apărea în spaţiul public potenţial falsă”, se arată într-un comunicatul Parlamentului.

Acest incident a venit cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale și referendumul constituțional pentru UE, la capătul unei campanii în care Moscova a fost acuzată de faptul că desfășoară un război hibrid pentru a perturba direcția prooccidentală.

Incidentul survine cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale şi referendumul constituţional pentru UE, la capătul unei campanii în care Moscova a fost acuzată că desfăşoară un război hibrid pentru a perturba direcţia prooccidentală.

Urmărește-ne pe Google News