UPDATE ora 21.19: Doi copii au murit în urma atacului cu cuțitul în nord-vestul Angliei, a anunțat luni poliția britanică, adăugând că a arestat un adolescent în vârstă de 17 ani suspectat de crimă și tentativă de crimă, transmite Reuters.

Alți nouă copii au fost răniți, dintre care șase în stare critică, iar doi adulți sunt, de asemenea, în stare critică.

Poliția a mai spus că motivul atacului nu este clar, dar incidentul nu este tratat ca fiind legat de terorism şi nu mai caută pe nimeni altcineva în legătură cu înjunghierile.

***

Știrea inițială: Atacul cu cuțitul a fost anunțat în jurul orei locale 11.50 (13.50, ora României), a anunțat Poliţia din Merseyside, care a declarat că a arestat un bărbat şi a confiscat un cuţit găsit asupra lui.

Nu există o ameninţare mai amplă la adresa publicului, au precizat autorităţile.

Serviciul de ambulanţă a declarat că a tratat opt pacienţi răniți, care au fost duşi la trei spitale diferite, inclusiv la spitalul de pediatrie Alder Hey din Liverpool.

Poliţia nu a confirmat încă vârsta sau identitatea victimelor.

„Oamenii erau în lacrimi pe străzi”

Incidentul ar fi avut loc la clubul pentru copii Hope of Hart, care se află pe o stradă lăturalnică, în clădirea unui fost depozit, a susținut jurnalistul Tim Johnson de la Eye on Southport, citat de BBC.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Jurnalistul a ajuns la fața locului la aproximativ 20 de minute după ce poliția a fost anunțată în legătură cu înjunghierile și a spus că a remarcat că o fată plină de sânge se afla pe o targă.

„Părinții alergau după ea. A fost îngrozitor. Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Sunt multe mașini de poliție. O mare de lumini albastre. Am văzut echipaje de ambulanță și femei în lacrimi, pe stradă. Oamenii erau în lacrimi pe străzi”, a spus Tim Johnson.

La rândul său, proprietarul unei afaceri locale – unul dintre cei care au sunat la poliţie după înjunghieri – a descris scena ca fiind ceva „dintr-un film de groază”.

Spitaliul de copii Alder Hey din Liverpool a declanşat măsurile pe care le ia atunci când este vorba despre un „un incident major” şi a anunţat că departamentul său de urgenţă este extrem de ocupat.

Spitalul a cerut părinţilor să îşi aducă copiii doar în caz de urgenţă.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News