Atacul a avut loc în jurul orei locale 22.00, la un eveniment care marchează cea de-a 650-a aniversare a oraşului şi considerat un festival al diversităţii, care a început vineri şi trebuia să dureze până duminică.

Au participat aproximativ 10.000 de oameni, mulţi adunându-se în jurul unei scene cu muzică live în piaţa Fronhof din centrul oraşului.

Cotidianul german Bild a relatat că un bărbat a înjunghiat la întâmplare trecători. Mulţi dintre răniţi au fost atacaţi direct în faţa scenei, a relatat Bild, adăugând că bărbatul părea să ţintească gâtul victimelor sale.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Atacatorul se află încă în libertate, iar poliţia a spus că a desfăşurat un „contingent mare”, inclusiv cu elicoptere, pentru a-l căuta pe agresor.

De asemenea, poliția a desfășurat 40 de vehicule tactice în căutarea suspectului, potrivit Bild.
Vehiculele sunt comandate de ofițeri SEK (Forțele speciale, n.red). Drumurile au fost blocate, iar locuitorilor li s-a cerut să rămână în casă, în timp ce ofițerii efectuează căutarea.

Poliţia a refuzat să discute despre un posibil motiv sau să speculeze cu privire la identitatea suspectului.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că serviciile de urgenţă au primit mai multe apeluri în jurul orei 21.30, martorii raportând că „o persoană necunoscută înarmată cu un cuţit a rănit mai mulți oameni, la întâmplare”.

„Mulţi martori sunt în stare de şoc şi primesc îngrijiri şi dau declaraţii. Sperăm să primim informaţii despre atacator, în special despre aspectul lui, astfel încât să putem face căutarea mai ţintită”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Ministrul federal al sănătăţii, Karl Lauterbach, a afirmat că speră că „echipele de salvare pot salva răniţii care sunt încă în viaţă şi că poliţia poate prinde făptuitorul laş şi patetic”.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News