Primarul Tel Avivului, Ron Huldai, a transmis pe reţelele sociale că oraşul este în alertă maximă după atacul cu drone.

Locuitorii din cartierul central Tel Aviv au descris ceea ce au trăit noaptea trecută.

„Toată clădirea s-a cutremurat”, a spus Alon, un locuitor din zonă.

„Geamurile vecinilor mei s-au spart, așa că eram sigur că ceva a lovit clădirea. Abia când am ieșit afară, mi-am dat seama că mai multe clădiri au fost avariate”, a adăugat acesta.

Patru persoane au fost rănite uşor în explozie. Ulterior, paramedicii care cercetau zona din apropierea exploziei au găsit cadavrul unui bărbat în vârstă de 50 de ani, care se pare că fusese lovit de schije de la explozie.

Armata israeliană a anunţat iniţial că verifică dacă o explozie în centrul Tel Avivului la primele ore ale zilei de vineri a fost cauzată de un atac cu dronă.

„O explozie a avut loc în zona centrală a Tel Avivului. Analizăm rapoartele conform cărora a fost o ţintă aeriană. Incidentul este în curs de evaluare” a spus armata israeliană într-un scurt comunicat.

Alarmele aeriene nu au fost activate înainte de explozie, care a avut loc la doar câţiva metri de clădirea Ambasadei SUA din Tel Aviv. Atacul a venit la câteva ore după ce armata israeliană a confirmat că a ucis un comandant superior al miliţiei Hezbollah susţinută de Iran în sudul Libanului.

Purtătorul de cuvânt al militanţilor Houthi din Yemen a revendicat atacul și a transmis pe reţeaua de socializare X că grupul va dezvălui detalii despre „o operaţiune militară care a vizat oraşul Tel Aviv”.

Urmărește-ne pe Google News