UPDATE ora 17.37: Primarul orașului Kiev, Vitaliy Klitschko, a anunțat că doi adulți, dintre care un doctor, au fost uciși, în urma atacului rusesc cu rachete asupra Spitalului pentru copii Okhmatdyt. Alte 16 persoane, inclusiv 7 copii, au fost rănite, transmite Pravda.

***

Știrea inițială: „Unul dintre cele mai importante spitale de copii din Europa” a fost avariat şi „există oameni sub dărâmături, iar numărul exact al victimelor este, pentru moment, necunoscut”, a reacționat pe X preşedintele ucrainean.

Zelenski a publicat o înregistrare video în care apare clădirea avariată.

„Rusia nu poate susţine că nu ştie unde cad rachetele sale şi trebuie să fie trasă la răspundere pentru toate crimele sale”, a adăugat șeful statului ucrainean.

Cel puțin șapte morți la Kiev

Cel puţin șapte persoane au fost ucise în atacurile cu rachete lansate luni de ruși la Kiev, iar altele cel puțin 13 în alte orașe. Autoritățile ucrainene au anunțat totodată cel puțin 50 de răniți. Acest bilanț este provizoriu.

La Kiev, trei staţii electrice au fost atinse în urma atacului. „Trei substaţii transformatoare ale DTEK au fost distruse sau avariate în cartierele Golosiivskîi şi Şevcenskivskîi”, precizează operatorul pe pagina sa de Telegram.

Forţele ruse au tras „peste 40 de rachete” luni, vizând mai multe oraşe ucrainene. În afară de Kiev, „Dnipro, Krivoi Rog, Slaviansk, Kramatorsk” au fost atacate, a precizat Zelenski.

Potrivit președintelui ucrainean, imobile de locuit, infrastructuri şi un spital de copii au fost vizate de aceste atacuri. Toate serviciile sunt mobilizate să salveze cât mai multă lume posibil”, a precizat el.

Cinci civili uciși în urma exploziei unei mine în Harkov

Pe de altă parte, cinci civili au murit după ce maşina la bordul căreia se aflau a trecut peste o mină pusă de către ruşi pe un drum forestier, a anunţat luni guvernatorul regional Oleh Sînehubov.

Explozia a avut loc „în apropiere de Cimitirul nr. 17, pe un drum forestier neasfaltat, către satul Ţîrkunî”, a precizat guvernatorul Harkovului.

Victimele sunt un bărbat în vârstă de 53 de ani, două femei în vârstă de 64 şi 25 de ani, un băiat în vârstă de cinci ani şi un bebeluş de trei luni.

Urmărește-ne pe Google News