Mai multe explozii au fost raportate în regiunea centrală a Siriei, inclusiv în guvernoratele Tartous și Hama, a notat SANA.

Directorul Spitalului Naţional din Masyaf, dr. Faisal Haidar, a declarat că numărul victimelor din apropierea oraşului a ajuns la 14 morţi şi cel puţin 43 de răniți, dintre care șase sunt în stare critică.

Două surse regionale de informații au declarat că un important centru militar de cercetare pentru producția de arme chimice situat în apropiere de Misyaf a fost lovit de mai multe ori. Potrivit Reuters, se crede că acesta găzduiește o echipă de experți militari iranieni implicați în producția de arme.

Agenția de presă siriană a citat o sursă militară care a spus că „inamicul israelian a lansat o agresiune aeriană din direcția nord-vest a Libanului, vizând o serie de site-uri militare din regiunea centrală (a Siriei)”, duminică, cu puțin timp înainte de ora locală 20.30.

Apărarea aeriană siriană a interceptat și doborât unele dintre rachete, a mai precizat sursa citată.

În urma loviturilor a fost avariată autostrada Wadi al-Uyun din Masyaf și a izbucnit un incendiu.

De partea lor, Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au spus că nu comentează „despre rapoartele din mass-media străină”, răspunzând unei întrebări adresate de CNN despre aceste informații.

Fotografie cu caracter ilustrativ: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News