Difuzarea videoclipului de patru minute, cu un comentariu în limba engleză, e cea mai recentă mișcare dintr-o campanie concertată de a determina Marea Britanie să nu dea permisiunea Ucrainei de a folosi rachetele Storm Shadow pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei.

Propagandiștii și anturajul lui Vladimir Putin au avertizat în mod repetat că ar putea folosi arme nucleare.

Amenințarea de la începutul videoclipului

Videoclipul difuzat pe canalul de Telegram Tsargrad începe cu o amenințare: „Imaginați-vă pentru o clipă că se întâmplă inimaginabilul”. O rachetă balistică intercontinentală Sarmat, supranumită de occidentali Satan 2, e trasă spre Londra.

O armă nucleară explodează deasupra Londrei. În acest documentar, explorăm consecințele devastatoare ale acestei catastrofe. În simulare, vom folosi un focos cu un randament de 750 de kilotone

Comentariul avertizează spectatorii: „La detonare, o minge de foc fierbinte ca soarele se extinde rapid, atingând o rază de 950 de metri”.

„Orice este prins în interiorul acestei mingi de foc este vaporizat instantaneu. În simularea noastră, epicentrul exploziei este la Westminster”.

Oamenii din această rază nici măcar nu vor simți nimic, deoarece viteza de transmisie a impulsului nervos este mai lentă, se spune.

Pe o rază de 5 kilometri de epicentrul orașului Londra, Camden Town, Kensington, Brixton, aceste zone vor primi cele mai multe distrugeri”.

Un ticker pe ecran arată numărul de decese posibile: „Clădirile vor fi distruse și molozul va umple străzile, creând condiții extrem de periculoase pentru toți cei din apropiere”.

Numărul inițial al morților, peste 250.000

Având în vedere densitatea populației din centrul Londrei, numărul inițial al morților ar putea depăși 250.000 de oameni și aproximativ 600.000 de răniți pe o rază de 10 km, radiațiile vor provoca arsuri de gradul trei.

Videoclipul susține că „potrivit diferitelor estimări, alți 450.000 de oameni vor muri din cauza arsurilor, resturilor, rănilor sau a rănilor cauzate de radiații și peste un milion vor fi traumatizați.

Multe dintre aceste răni „s-ar putea dovedi fatale în următoarele zile și săptămâni. Radiațiile, în special, vor lua vieți și săptămâni mai târziu”.

„În timp, încă aproximativ 100.000 se vor adăuga la numărul morților”, arată videoclipul.

Pe o rază de 18 km de explozie, unda de șoc va fi suficientă pentru a sparge geamurile, provocând victime suplimentare oamenilor care vin la ferestre când văd explozia nucleară: „Unda de șoc va ajunge la Hounslow, Edgware și Enfield”.

În funcție de vânt, precipitațiile s-ar putea răspândi mult dincolo de zona imediată a exploziei, afectând potențial zone de până la cinci până la 10 km distanță, provocând daune chiar și în regiuni precum Essex sau Surrey.

„Pierderile estimate în cazul exploziei unei bombe nucleare de 750 de kilotone în Londra ar fi de aproximativ 850.000 de morți și aproximativ două milioane de răniți”, se concluzionează.

„Londra nu este proiectată să supraviețuiască unui astfel de dezastru”

Dacă explozia ar avea loc la sol, mai degrabă decât în aer, harta radioactivă ar putea ajunge chiar la Manchester, infectând oameni, pământ și animale.

„Londra nu este proiectată să supraviețuiască unui astfel de dezastru”, spun autorii documentarului.

11 din cele 12 de spitale ale Londrei ar fi distruse în explozie

Canalul Tsargrad este controlat de oligarhul Konstantin Malofeev, 50 de ani, un bancher de investiții și mogul media cunoscut sub numele de „oligarhul ortodox” din cauza legăturilor sale cu biserica rusă.

La începutul acestei luni, propagandiștii ruși au cerut ca Marea Britanie să fie scufundată sub un tsunami radioactiv provocat cu „superarma” Poseidon.

Deputatul rus Andrei Gurulev a cerut utilizarea dronei atomice subacvatice de mare viteză Poseidon din Moscova în Marea Britanie.

Urmărește-ne pe Google News