Vizat de atac a fost și punctul de trecere a frontierei de la Orlovka. Doi șoferi de camioane, dintre care unul cetățean turc, s-au ales cu răni după acest bombardament și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Imagini cu atacul Rusiei au fost surprinse din orașul Isaccea.

În urma atacului a izbucnit și un incendiu, care a fost stins rapid de pompierii ucraineni.

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a transmis pe aplicația de mesagerie Telegram că  „rușii au vizat infrastructura portuară și de frontieră”.

„Rușii au bombardat în mod deliberat punctul de trecere a frontierei, făcând dificilă trecerea frontierei pentru oamenii obișnuiți. Aceasta este teroare împotriva populației civile”, a mai adăugat Kiper.

Potrivit spuselor sale, operațiunile de trecere a frontierei au fost suspendate temporar din pricina bombardamentelor.


https://twitter.com/UKRinTR/status/1841396143135019195?ref_src=twsrc%5Etfw 

Mesaj Ro-Alert în Tulcea

Un mesaj Ro-Alert a fost emis, în noaptea de marți spre miercuri, pentru locuitorii din județul Tulcea. Oamenii au fost înștiințați că există riscul de cădere a unor obiecte din spațiul aerian.

Alerta a fost primită de populația din Tulcea în jurul orei 3.00, iar oamenii au fost sfătuiți să-și păstreze calmul și să se adăpostească în beciuri sau adăposturi de protecție civilă.

Mesajul a  fost emis după ce autoritățile au interceptat mai multe drone care se îndreptau spre ținte de pe teritoriul ucrainean, aflate la granița cu România. Ministerul Apărării Naționale a transmis că patru avioane militare au fost ridicate de la sol.

„Pentru monitorizarea situaţiei, două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole din serviciul de luptă Poliţie Aeriană Extinsă au decolat, în jurul orei 00:50, din Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. De asemenea, în jurul orei 02:40, din Baza 86 Aeriană Borcea au decolat şi două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române”, au anunţat reprezentanţii MApN.

„Teroare împotriva populației civile”

Potrivit Forțelor Aeriene ale Ucrainei, citate de Reuters, pe lângă regiunea Odessa, forțele ruse au mai atacat cu drone și regiunile Sumî și Kirovohrad. 32 de done de tip iranian „Shahed” au fost lansate de Rusia, 11 dintre ele fiind distruse de apărarea ucraineană.

Urmărește-ne pe Google News