„Un cadavru a fost găsit sub dărâmăturile unei case distruse din Dnipro. Aceasta este a patra victimă a atacului nocturn”, a transmis Serhi Lisak, șeful administrației militare regionale Dnipropetrovsk.

Serhi Lisak a precizat că printre răniţi se numără o fată de opt ani şi una de 16 şi doi băieţi de 17 ani şi că lovitura a venit puţin înainte de miezul nopţii, provocând distrugeri la blocuri de locuinţe, case şi la un spital.

El a difuzat imagini cu ruine şi cu un salon de spital cu ferestrele sparte.

La rândul său, ministrul ucrainean al Afacerilor Interne, Igor Klimenko, a anunțat că soția și fiica unui anchetator de poliție au fost ucise în urma unui atac al trupelor ruse asupra unei clădiri din Nipro, în timp ce fiica sa mai mică a fost salvată.

Rușii au lovit cu trei rachete, vineri noapte, orașul Dnipro. Potrivit ultimului bilanț transmis de autoritățile locale ucrainene, 21 de persoane au fost rănite, iar alte patru au murit, inclusiv un copil de 14 ani.

Ofițerii de poliție au documentat distrugerea clădirilor în trei locații din cartierele Sobornî, Novokodatski și Cechelivski ale orașului Dipro. Au fost avariate peste 10 clădiri înalte, două case particulare, clădiri ale unei instituții medicale, un garaj și 30 de mașini.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a condamnat pentru atac pe „ucigaşii ruşi”.

Tot vineri noapte, rușii au atacat cu drone și regiunea Kiev, în care o femeie a fost ucisă, iar un copil a fost rănit. Salvatorii au stins 2 incendii, în timp ce o clădire rezidențială privată a fost avariată.

Urmărește-ne pe Google News