UPDATE | Atac terorist în centrul Londrei. Cele mai importante informații despre atentat
Staci Martin, care este din Florida, se afla în vizită în Londra, atunci când l-a văzut pe Keith Palmer în fața Parlamentului.“Era prima dată când mergeam la Londra, i-am văzut pălăria şi mi-am spus: Trebui să fac o poză cu el, cu pălăria lui”, a povestit ea pentru ABC News.
“Am mers la el şi i-am spus ‘Te superi dacă fac o poză?. A spus ‘nicio problemă, a fost foarte drăgut”, a adăugat ea. La mai puțin de oră după aceea, Staci martin se afla într-un taxi, când a aflat că au avut loc împușcături și a văzut un elicopter și vehicule de intervenții. Ea l-a recunoscut ulterior pe Keith Palmer din fotografia publicată după ce autoritățile au confirmat că acesta a fost ucis în atacul armat.
Martin crede că fotografia făcută de ea este una dintre ultimele cu ofiţerul în viaţă, aşa că se simte “obligată” să o predea familiei. “Vreau doar să mă asigur că au acest lucru cu el”, a adăugat turista.
Oamenii au donat bani pentru familia ofițerului
Familia lui Palmer, care avea 48 de ani, a declarat într-un comunicat că bărbatul va rămâne în amintire ca un “tată şi soţ extraordinar”. Ei l-au descris drept “un fiu, frate şi unchi iubit. Un susţinător vechi al Charlton FC”.
Poliţia Metropolitană a anunţat că, în scop de respect, numărul ofiţerului, 4157U, nu va mai fi oferit vreodată unui alt poliţist.
Totodată, impresionați de povestea ofițerului, mulți britanici au donat bani pentru familia acestuia. În mai puțin de 48 de ore au fost strânși peste 360.000 de lire.
Ofițerul nu a fost singurul care și-a pierdut viața în atacul terorist de la Westminster. Alte patru persoane au fost ucise de teroristul Khalid Masood. Aysha Frade, o profesoară care se îndrepta către școala copiilor ei, Kurt Cochran, un turist american, au murit în ziua atacului. Ieri, la aproape 24 de ore de la atac, și-a pierdut viața și un bărbat în vârstă de 75 de ani.
Totodată, autoritățile britanice au anunțat că în total 50 de oameni au fost răniți în atac. Printre ei se numără și doi români care se aflau în Londra într-o vacanță. Andrei și Andreea urmau să sărbătorească ziua de naștere a bărbatului.
În urma atentatului, Andrei a reușit să scape cu răni mai puțin grave, fiind deja externat. Andreea nu a avut însă același noroc. Ea se află la spital în stare gravă, după ce a ajuns în apele Tamisei. Nu este clar dacă ea a sărit de pe pod să scape de mașina care lovea oameni pe Podul Wesminster sau a fost aruncată. Ea a fost salvată din apele Tamisei de mai mulți oameni aflați la bordul unei ambarcațiuni de croazieră.
SUMAR
- Sorin Grindeanu a transmis o scrisoare de condoleanţe premierului britanic, Theresa May
- UPDATE: Cine sunt românii răniți în atentatul de la Londra. MAE anunță că fata e în stare gravă
- Atentat în Londra | Momentul în care românca rănită în atac a fost salvată din Tamisa
- Incidentul terorist din Londra. Parlamentul scoțian a suspendat dezbaterile pe tema referendumului de independență
- Cine este Tobias Ellwood, politicianul britanic devenit erou după atentatul de la Londra
- Cine este atacatorul de la Londra. Cinci morți și peste 40 de răniți în urma atacului
- Cronologie | Cum s-a desfășurat atacul terorist din centrul Londrei
- Iohannis a vorbit la telefon cu Theresa May: Premierul britanic și-a exprimat regrete puternice pentru rănirea celor doi români