Jan Jambon a spus postului de televiziune RTL că Benjamin Herman „a mai comis o crimă în noaptea dinainte” de a înjunghia mortal doi polițiști pe un bulevard important din orașul Liege.

Benjamin Hermans, atacatorul de la Liege, avea 36 de ani și era originar din Rochefort. El a ieșit luni din închisoare, iar la doar o zi după eliberare, a luat viața a trei oameni, printre care și doi polițiști.

În trecut, el a fost arestat pentru furt, distrugerea proprietății publice și pentru posesie de droguri. Pentru că arăta un comportament deosebit de violent, judecătorii l-au condamnat la închisoare trafic de droguri.

Procurorii belgieni i-au întocmit și un profil psihologic, conform căruia omul era ”instabil”. Autoritățile au mai aflat despre el că a avut o copilărie ”dificilă” și că nu mai vorbea cu familia sa.

Luni seara, polițiștii au pornit pe urmele sale pentru o infracțiune minoră comisă în apropiere de Luxemburg. Atacul amrat din Liege a urmat după ce bărbatul a fost oprit la un control al poliției și a intrat în conflict cu ofițerii. El a sustras de la ei un pistol cu ajutorul unui cutter.


Citește și: Financial Times: UE vrea să redirecționeze fonduri destinate țărilor din estul și sud estul Europei către state precum Grecia, Italia și Spania


 

Urmărește-ne pe Google News