Armata israeliană a declarat că avioanele sale au atacat un centru de operaţiuni din Khan Younis aparţinând luptătorilor Hamas şi că a luat măsuri pentru a reduce riscul de a afecta civilii. Localnicii au declarat că trei lovituri au vizat corturi care adăpostesc persoane strămutate în zona umanitară al-Mawasi, la vest de oraşul Khan Younis, provocând cratere uriaşe.

„Patruzeci de persoane au fost ucise şi mai mult de 60 au fost rănite, în timp ce multe sunt încă sub dărâmături”, a declarat pentru BBC directorul de operaţiuni al autorităţii de apărare civilă a Hamas, notează News.ro.

Martorii oculari au declarat pentru BBC că explozii puternice au zguduit zona al-Mawasi la scurt timp după miezul nopţii şi că flăcările puteau fi văzute înălţându-se spre cer. Khaled Mahmoud, un voluntar al unei organizaţii caritabile care locuieşte în apropierea locului loviturilor, a declarat că el şi alţi voluntari s-au grăbit să ajute, dar au fost uimiţi de amploarea dezastrului.

„Loviturile au creat trei cratere adânci de şapte metri şi au îngropat mai mult de 20 de corturi”, a declarat Mahmoud.

Videoclipuri neverificate au arătat civili săpând prin nisip cu mâinile în încercarea de a salva palestinieni dintr-o groapă adâncă provocată de loviturile aeriene.

Un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF) a declarat, pe Telegram, că acestea au atacat „terorişti-cheie ai organizaţiei teroriste Hamas care operau într-un complex de comandă şi control deghizat în zona umanitară din Khan Younis”.

Urmărește-ne pe Google News