Consilierii generali ai Bucureștiului au aprobat, în ședința din 26 iulie, programul intitulat “Atelierele Excelenței în Educație”, destinat elevilor din ciclurile învățământului primar, gimnazial și liceal, care are a obiect principal de activitate susținerea, promovarea și sprijinirea școlarilor bucureșteni cu talente și rezultate deosebite.

Programul implică strategii și cursuri de pregătire pe discipline școlare și extrașcolare, conferințe, consiliere și orientare școlară și de carieră pentru elevii cu performanțe notabile, în sfera olimpiadelor și concursurilor tematice, concursuri tematice pe discipline școlare și extrașcolare, laboratoare tehnico- științifice pentru aplicații, inovație și cercetare.

Atelierele Excelenței în Educație se vor desfășura prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București PROEDUS. Acesta va pune în aplicare prevederile proiectului, prin implementarea unor metodologii specifice, în maximum 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Programul răspunde unei situații dramatice – plecarea din țară a tinerilor cu rezultate foarte bune

“Programul vine să răspundă unei situații dramatice cu care se confruntă România de ani de zile, respective plecarea tinerilor cu rezultate foarte bune în afară. Prin acest program ne dorim să oferim posibilități de dezvoltare în București a elitei intelectuale a țării, pentru ca aceasta să rămână în România și să dezvolte economic, social și cultural comunitatea noastră”, se arată în expunerea de motive.

Detalii despre proiect vor fi afișate pe site-ul PROEDUS, în termen de maximum 60 de zile de acum încolo.

“Este un proiect pe care l-am gândit ca o susținere pe tot parcursul academic al tinerilor care excelează în anumite domenii, fie olimpici, fie premianți, astfel încât să le putem oferi un sprijin suplimentar în dezvoltarea lor, atât personală, cât și academică și profesională. Îi ajutăm în zona în care au nevoie. În baza acestui regulament, elevii care se încadrează în aceste condiții vor putea să se înscrie la acest proiect, urmând ca apoi să creem programe specifice și adaptate necesității lor. (…) Le vom aduce profesori din străinătatea, vor fi organizate concursuri tematice. Vrem să le putem oferi toate aceste pârghii de care au nevoie în țară, ca să nu le caute în altă parte”, ne-a declarat Tudor Tim Ionescu, consilier general ALDE, unul dintre inițiatorii proiectului.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV/Povestea din spatele savarinelor românești care au devenit ”virale” în Anglia. Soții Badea și-au investit toate economiile în mica lor afacere!

 
 

Urmărește-ne pe Google News