Laura Crișan, fiica omului de afaceri Ioan Crișan care a fost omorât într-un atentat cu bombă asupra mașinii în care se afla, acum trei ani, la Arad, a fost reținută pentru 24 de ore în noaptea de miercuri spre joi, 23/24 octombrie, alături de ceilalți doi inculpați, după mai multe ore de audieri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Acuzațiile sunt: omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materialelor explozive. Totul s-a făcut „din interes material”, spun anchetatorii. Adică pentru moștenirea lăsată de afacerist.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Dispozitiv exploziv, controlat prin telefonul mobil

După trei ani de cercetări, procurorii au stabilit că doi inculpați, care au fost și ei reținuți alături de fiica lui Ioan Crișan, au făcut rost de un mecanism folosit ca detonator și totul a fost controlat prin telefonul mobil. Acțiunea premeditată s-a derulat pe parcursul a numai trei zile.

„S-a reținut în sarcina celor doi inculpați că, la data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă – procurată, deținută, transportată și folosită fără drept – și l-au plasat în autoturismul victimei”, a transmis Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, joi, 24 octombrie.

Două zile mai târziu, pe 29 mai 2021, la ora 6.59, „acționând cu premeditare și din interes material, l-au detonat de la distanță în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad”, spun procurorii.

Fiica lui Ioan Crișan, acuzată că i-a instigat la omor pe asasini

Ei precizează că cei doi inculpați „au fost instigați la comiterea faptei” chiar de fata omului de afaceri Ioan Crișan, adică de Laura Crișan.

„Victima a decedat ca urmare a exploziei și incendiului subsecvent, iar autoturismul a fost complet distrus. Prin modul, locul și mijloacele de săvârșire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane și bunuri”, mai arată anchetatorii.

Omul de afaceri arădean Ioan Crişan a murit sâmbătă, 29 mai 2021, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad.

Potrivit G4Media, fiica lui Crișan este suspectată că a plătit aproximativ 100.000 de euro pentru asasinarea omului de afaceri, miza fiind moștenirea.

Urmărește-ne pe Google News