Fotografiile publicate pe rețelele de socializare arată bomba artizanală, care a fost plasată într-o găleată albă și apoi într-o pungă de plastic de la un supermarket. Din ea ieșeau mai multe fire electrice, însă găleata a rămas intactă. Asta sugerează că „explozia nu a reușit decât parțial”, afirmă Hans Michels, un profesor de inginerie chimică de la Imperial College din Londra.
Se pare că atunci când dispozitivul a luat foc, acesta nu „funcționat” cum trebuia, iar astfel a fost evitată o explozie mult mai puternic. Potrivit The Telegraph, este posibil ca în găleată să fi fost puse cuie, șuruburi și alte obiecte care aveau să maximizeze impactul.
„O mare parte din găleată pare să fie intactă și nu sunt victime cu răni foarte grave”, a adăugat profesul britanic. „Pot să speculez și să spun fie că amestecul nu avea compoziția corectă sau că sistemul de aprindere nu a funcționat sau nu a fost bine plasat. Faptul că găleata este aproape intactă pare să susțină ultima teorie”, a mai spus Hans Michels.
În plus, se pare că stația de metrou Parsons Green nu ar fi fost ținta atacului, susține un alt expert în terorism. „Nu cred că Parsons Green era ținta. Dacă o persoană nu știe numele stație, nu înseamnă mare lucru… Dacă ar fi fost despre Paddington sau Notting Hill, astea sunt nume cunoscute la nivel internațional…”, a afirmat acesta.
În urma exploziei de la metroul londonez, care a fost revendicată de Statul Islamic, 29 de persoane au fost rănite. Autoritățile analizează acum imaginile surprinse de camerele de supraveghere, încercând să identifice suspectul care a comis acest atac. Acesta ar fi reușit să plece, în urma haosului care a urmat incendiului. „Cineva a plasat acest dispozitiv exploziv artizanal în metrou. Trebuie să avem mintea deschisă în acest stadiu al anchetei cu privire la cine este (această persoană) şi eventuali suspecţi”, a declarat comandantul unităţii antiteroriste de la poliţia capitalei Mark Rowley. Totodată, Marea Britanie a ridicat nivelul de alertă teroristă la cel maxim, ceea ce înseamnă că un atac este iminent.
Citește și: ANALIZĂ. Toamna scumpirilor. Românii plătesc mai mult pe carburanți, energie, alimente. Urmează transporturile și căldura. Cresc și ratele la credite