Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00.
În perioadele de caniculă, este recomandat consumul zinic a minimum doi litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.
Se recomandă consumul zilnic de fructe şi legume proaspete, precum pepene galben sau roşu, prune, castraveţi şi roşii, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.
Trebuie evitat consumul de alcool (inclusiv bere sau vin), care favorizează deshidratarea, dar şi de băuturi cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.
Persoanele care merg prin soare la orele amiezii să poarte pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News