Să descriem locaţia: pe Calea Victoriei, colţ cu strada Sevastopol, imediat după Piaţa Victoriei, într-o grădină mare cu arbori seculari, păstrați parcă prin miracol în plin centru al orașului, se află casa Costică C. Cesianu, fostă Filipescu. Casa, monument istoric, aşa cum scrie pe ea, adăposteşte colecţiile Muzeului de Istorie al Municipiului București. Pe sub copacii din grădină sunt așezate pietre cu inscripții şi sculpturi găsite în București, făcând din acest loc un spațiu aparte, în afara vremurilor.
Dar pentru a te bucura de această privelişte trebuie să te apropii de clădire, ceea ce este foarte periculos, te poţi trezi cu bucăţi de imobil în cap, după cum scrie pe hârtiile care întimpină trecătorii pe trotuarul de lângă monument. Concluzia nu poate fi alta: acest monument este destinat doar turiştilor iubitori de senzaţii tari
Şi pe Calea Griviţei e pericol
Lăsand gluma la o parte, autorităţile responsabile se fac că nu văd că monumentul trebuie reabilitat. Situaţia este gravă şi în cazul mai multor clădiri de pe Calea Griviţei: este cazul imobilului de la numărul 121, unde zilnic, din balcon can bucăţi de tencuială. La fel, nici aici nimeni nu pare să bage în seamă cât de gravă este situaţia. Ne întrebăm: chiar trebuie să se întâmple o nenorocire ca autorităţile să ia măsuri?
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro