Suspecţii au fost identificaţi de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în urma unor percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Alba, Mureş, Vâlcea şi Bucureşti, potrivit  Medifax.
Cei unsprezece vânzători fictivi sunt suspectaţi că  au postat anunţuri privind vânzarea fictivă a unor autoturisme pe mai multe site-uri de profil.
Pentru a păcăli potenţialilor cumpărători, suspecţii au afişat preţuri mult mai ieftine şi au determinat mai multe persoane sa efectueze transferuri de bani prin sistemul Western Union. Cei interesaţi de maşini trebuiau să facă dovada posesiei unei sume de bani suficiente pentru achiziţia autoturismelor. Astfel erau sfătuiţi să depună suma de bani pe numele lor şi să trimită o copie scanată după formularul de depunere, care conţinea codul de control al transferului.

În cazul în care potenţialii clienţi nu trimiteau copia formularului, li se trimitea un link care, după accesare, îi direcţiona pe un site fals, clonat special pentru copierea codului de control al transferului. Imediat ce intrau în posesia acestui cod de control, membrii grupării falsificau cărţile de identitate ale victimelor, prezentându-se cu acestea la ghiseele operatorilor pentru retragerea sumelor de bani, prezentând documente de identitate false.
În acest caz au fost audiate 42 de părţi vătămate, prejudiciul depăşind 50.000 de euro, fiind identificaţi 11 membrii ai grupării.

 
 

Urmărește-ne pe Google News