Specialistii avertizeaza populatia sa „deschida” bine ochii atunci cand cumpara carne. Ieri, la Timisoara, opt tone de carne alterata au fost retrase de pe piata, transmite Mediafax.
Agentia Nationala Sanitar-Veterinara atrage din nou atentia asupra riscului, deseori fatal, pe care il reprezinta procurarea carnii si produselor din carne de porc din alte surse si locuri decat cele autorizate sanitar-veterinar. In ciuda avertismentelor, una dintre bolile care in perioada sarbatorilor aduce multi bolnavi pe patul de spital este trichineloza. Trichineloza este o boala parazitara provocata de parazitul „Trichinella spiralis”. Porcul se infesteaza de la sobolani, iar omul se infesteaza consumand carne de porc infestata si care a fost insuficient fripta sau fiarta.
„Examenul trichineloscopic se executa obligatoriu la carnea proaspata si produsele din carne proaspata aduse pentru valorificare in piete si alte locuri de desfacere autorizate. Carnea si produsele din carne la care examenul este pozitiv se confisca in totalitate”, a precizat dr. Viorel Andronie, director in Ministerul Agriculturii.

 
 

Urmărește-ne pe Google News