Preşedintele ANPC, Marius Dunca, prezent la acţiunea de control de la Costineşti, a declarat că produsele descoperite de echipele de control puteau pune pericol sănătatea consumatorilor
„Operatorii economici îmi spun mereu că a doua zi totul este în regulă, dar când venim la dânşii observăm lucruri care nu sunt în regulă şi produse care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor. Am găsit produse care nu sunt depozitate conform indicaţiilor date de producător, spune să fie ţinute la 0 – 4 grade, dar sunt îngheţate, le decongelăm şi atunci îşi pierd din caracteristici. Am găsit o ladă de peşte file care avea o muscă, produse expirate, erau pulpe de pui într-o găleată care miroseau urât”, a declarat Marius Dunca, citat de Mediafax.
El a afirmat că pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi de 20.000 de lei, iar produsele cu probleme au fost retrase de la comercializare şi distruse de inspectorii ANPC.
Săptămâna trecută echipele de control au efectuat verificări în staţiunea Mamaia, ocazie cu care au închis temporar, până la remedierea deficienţelor, o terasă şi bucătăria unui hotel, şi au amendat alte două unităţi de alimentaţie pentru diverse nereguli. De asemenea, au închis 26 de camere de la acelaşi hotel care nu aveau balconul securizat corespunzător până la remedierea situaţiei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro