În cazul autostrăzilor, autovehiculele trebuie oprite pe benzile de circulaţie, în ordinea sosirii, punând în funcţiune luminile de avarie. Banda de urgenţă trebuie lăsată liberă, aceasta fiind destinată autovehiculelor de intervenţie.
Pe celelalte drumuri, oprirea se va face în afara părţii carosabile, iar atunci când nu este posibil, cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, paralel cu axa acestuia, punând în funcţiune luminile de avarie, în mod succesiv, în ordinea opririi.
Poliţiştii Rutieri amintesc proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri, cu titlu sau fără titlu, că le este interzis să ardă miriştile, stufărişul sau vegetaţia uscată fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a primăriilor şi a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile
respective. „Conform prevederilor H.G.R. 537/2006, „arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei”, precum şi ale prevederilor O.G. nr. 195/2005, privind protecţia
mediului : „Miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorităţii de mediu. Vinovaţii vor fi sancţionaţi cu amenzi de la 3.000 la 6.000 lei, persoanele fizice, iar persoanele juridice, cu amenzi de la 25.000 la 50.000 lei” .
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro